Uz pusi samazināts vētras izraisītais elektrības atslēgumu skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kyknoord, CC Licnece

Naktī uz trešdienu, veicot bojāto elektrisko līniju lokalizāciju, remonta darbus un pārslēgumus, AS «Sadales tīkls» uz pusi samazinājis vētras izraisīto avārijas atslēgumu skaitu, portālam «Apollo» pavēstīja AS «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa informēja, ka šobrīd spēki tiek koncentrēti seku novēršanai Latvijas austrumos, piesaistot brigādes no reģioniem, kuros ir likvidēta lielākā daļa no postījumiem.

Nakts laikā un no rīta AS «Sadales tīkls» dispečeru dienests veicis lokalizācijas un pārslēgumus, uz pusi samazinot avārijas skaitu atslēgumus un atjaunojot elektroapgādi vairākos Latvijas reģionos.

Neskatoties uz tumšo diennakts laiku, avārijas režīmā ekstrēmos apstākļos bojājumus elektrolīnijās novērsa arī operatīvās un remonta un celtniecības brigādes, informē Bidere.

Šobrīd norit darbs, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi vētras visvairāk skartajā reģionā – Latgalē, informē uzņēmumā.

Strādā visas AS «Sadales tīkls» Austrumu reģiona brigādes, kā arī tiek piesaistītas papildu brigādes no Rietumu reģiona. Lai prioritāri pieslēgtu elektrību sabiedriskas nozīmes objektos un iestādēs, AS «Sadales tīkls» apzinājis situāciju ar vietējām pašvaldībām, kā arī savstarpēji sadarbojas iespējami ātrākai vētras seku novēršanai. Šobrīd vislielākais avārijas atslēgumu skaits ir Daugavpils apkārtnē (4600), Ludzas apkārtnē (2400), Balvu apkārtnē (945).

Ziemeļvidzemē, kur lielākie postījumi bija otrdienas pēcpusdienā, novērsta lielākā daļa bojājumu.

Ņemot vērā postījumu dinamiku un apmērus, AS «Sadales tīkls» otrdien izsludināja masveida bojājumu situāciju (MBS). Tā stājas spēkā, ja ir liels traucējumu skaits vidējā sprieguma un zemsprieguma elektroietaišu lietotāju elektroapgādē, kurus nav iespējams novērst, izmantojot elektroiekārtu atbildīgās Ekspluatācijas nodaļas personālu, atbilstošajā reģionā izvietoto remontceltniecības struktūru un piesaistīto darbuzņēmēju resursus 24 stundu laikā, informē uzņēmumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu