Sporta žurnālisti par gada izcilniekiem nosaukuši Džokoviču un Bjergenu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Sporta preses asociācija (AIPS) par gada labākajiem sportistiem atzinusi pasaules tenisa ranga pirmo numuru serbu Novaku Džokoviču un Norvēģijas distanču slēpotāju Maritu Bjergenu.

Balsojumā par labāko sportistu vīriešu konkurencē Džokovičs saņēma 23,7% balsu, apsteidzot Spānijas čempionvienības «FC Barcelona» argentīniešu futbola zvaigzni Lionelu Mesi un jamaikiešu sprinta superzvaigzni Useinu Boltu, kuri ieguva attiecīgi 20,18% un 12,89% balsu.

Bjergena balsojumā ieguva 17,78% žurnālistu atbalstu, tikai par 0,28% apsteidzot otrajā vietā palikušo Kenijas garo distanču skrējēju Vivianu Čeruijotu, bet trešajā vietā ierindojās Itālijas peldētāja Federika Pelegrīni, kura ieguva 12,89% balsu.

Kopumā balsojumā par gada labākajiem sportistiem piedalījās 379 žurnālisti no 82 valstīm.

Džokovičs šogad aizvadīja vienu no labākajām sezonām tenisa vēsturē, 76 spēlēs ciešot vien sešus zaudējumus. 24 gadus vecais serbs ieguva trīs «Grand Slam» titulus, kā arī uzvarēja piecos «Masters 1000» sērijas turnīros, kas līdz šim nevienam tenisistam vienas sezonas laikā nebija izdevies. Pasaules ranga pirmajā vietā Džokovičs nomainīja spāni Rafaelu Nadalu.

Tikmēr 31 gadu vecā Bjergena šogad pasaules čempionātā izcīnīja četras zelta godalgas, bet Pasaules kausa izcīņas posmos spēja pārspēt krievietes Jeļenas Valbes rekordu uzvaru skaita ziņā.

Par aizejošā gada labāko komandu sporta žurnālisti atzina «FC Barcelona», kas 2011. gadā triumfēja Spānijas čempionātā, UEFA Čempionu līgā un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) klubu Pasaules kausa izcīņas turnīrā. Otrajā vietā ierindojās Jaunzēlandes regbija izlase, kas oktobrī triumfēja Pasaules kausa izcīņā, bet trešā palika Brazīlijas vīriešu volejbola valstsvienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu