Apcietinātās medmāsas meitas radinieki bāriņtiesā par viņu pagaidām nav interesējušies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pagaidām neviens no apcietinātās medmāsas meitas radiniekiem nav vērsies bāriņtiesā un nav par viņu interesējies, līdz ar to par meitenes aizbildni kļuvis cilvēks, kas nav viņas radinieks.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Siguldas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Daina Reizenberga, bāriņtiesai nav «absolūti nekādas informācijas» par meitenes radiniekiem un neviens no viņiem bāriņtiesā arī nav vērsies.

Patlaban aprūpes tiesības ir atņemtas gan meitenes mātei, gan arī tēvam, kurš bērna aprūpē nepiedalījās.

Kā ziņots, novembra beigās policija aizturēja un tiesa apcietināja kādu 1971.gadā dzimušu medicīnas māsu no Siguldas, kura tiek turēta aizdomās par to, ka viņa ilgstoši un apzināti radījusi mehāniskus acs bojājumus savai šobrīd 12 gadus vecajai meitai, kamēr bērns gulējis miega zāļu iespaidā. Pēc sešu gadu ilgas meitenītes redzes problēmu pētīšanas mediķiem radušās aizdomas, ka viņai nav iedzimta patoloģija, bet acs tiek bojāta, mehāniski iejaucoties no ārpuses.

Tagad policijas izmeklētāji pārbauda, vai sieviete nav veikusi līdzīgas manipulācijas arī ar diviem citiem saviem bērniem, kuri 1997. un 2008.gadā miruši. Pavisam viņa dzemdējusi četrus bērnus, no kuriem viens jau piedzimis nedzīvs, tāpēc šo gadījumu policija neizmeklē.

Aizdomās turētā sieviete, būdama medicīnas māsa, daudzu gadu garumā aprūpējusi bērnus vairākās Latvijas slimnīcās, taču ārstniecības iestādēs nekas aizdomīgs neesot konstatēts. Arī medmāsas profesionālajā darbībā nav fiksēti nekādi pārkāpumi.

Policijā minētais kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret mazgadīgo un par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos patlaban ir vēl tikai sākuma stadijā. Visas aizdomas tiks pārbaudītas Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā, un apcietinātā sieviete nevar tikt uzskatīta par vainīgu nekādu noziedzīgu nodarījumu pastrādāšanā, pirms nav stājies spēkā attiecīgs tiesas nolēmums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu