Norvēģu skolēni sarīko streiku, protestējot pret iereibušu skolotāju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādas Norvēģijas skolas audzēkņi pieteikuši streiku un atteikušies apmeklēt skolu, protestējot pret skolotāju, kas, pēc viņu vārdiem, regulāri ierodas darbā alkohola reibumā.

Gandrīz puse Rjūkanas vidusskolas skolēnu neieradās uz skolu gada pirmajā mācību dienā, šādā veidā paužot sašutumu par skolotāju, kas nesen esot bijis tik piedzēries, ka nav spējis vadīt stundu.

Vēstulē Rjūkanas vidusskolas direktoram skolēni norādīja, ka tā nebija pirmā reize, kad minētais skolotājs ir ieradies klasē alkohola reibumā, bet viņu iepriekšējie mēģinājumi risināt šo problēmu ar skolas vadību tikuši ignorēti.

Skolēni cer, ka streiks mazinās skolas vadības autoritāro vadības stilu. «Mēs saprotam, ka skolēniem nav jānodarbojas ar personāla jautājumiem, taču mēs uzskatām, ka mums ir tiesības zināt, kas notiek ar mūsu skolu,» vēstulē direktoram norādīja skolēni.

Skolēni bijuši neapmierināti ar skolotāju jau ilgu laiku, taču skolas direktors Ūlavs Tovs Reislanns turpina noliegt, ka problēmas cēlonis ir alkohola lietošana.

«Es mēģināšu norunāt tikšanos ar skolēnu padomi, lai mēs varētu to pārrunāt, jo, pēc manām domām, šīm apsūdzībām nav nekāda pamata,» viņš pavēstīja vietējam laikrakstam «Telemarksavisa».

Šī nav pirmā reize, kad Rjūkanas vidusskolas skolēni vēršas pret skolotājiem. 2007.gadā viņi panāca, ka divi skolotāji saņem disciplināru sodu. Pēc skolēnu vārdiem, nedēļu ilgā braucienā uz Portugāli skolotāji, kuriem bija viņi jāuzrauga, atradās vai nu alkohola reibumā, vai vispār nebija atrodami.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu