Dietologs iesaka slaidiem skolēniem likt augstākas atzīmes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Pasaulslavenais dietologs Pjērs Dikāns uzrakstījis atklātu vēstuli nākamajam Francijas prezidentam, sniedzot padomus francūžu aptaukošanās problēmas risināšanai, kuru vidū ir arī ieteikums paaugstināt atzīmes slaidiem skolēniem vidusskolas gala eksāmenos.

«Tiem, kam nevajag zaudēt svaru, tas neko nemainīs,» intervijā laikrakstam «Parisien» paskaidroja Dikāns. «Citus tas motivēs.»

Dikāns apgalvo, ka katrs otrais francūzis cieš no aptaukošanās. «Aptaukošanās ir nopietna veselības problēma, ko politiķi neuztver nopietni,» norādīja proteīnu diētas autors.

Lai arī aptaukošanās problēma Francijā patiešām pieaug, oficiālā statistika liecina, ka francūži ir daudz slaidāki par saviem kaimiņiem. Novembrī publicētie Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja «Eurostat» dati liecina, ka Francijā no aptaukošanās cieš 12,7% sieviešu un 11,7% vīriešu, kas ir viens no zemākajiem rādītājiem 19 apskatītajās valstīs. Visvairāk aptaukojušos cilvēku ir Lielbritānijā (23,9%) un Maltā (24,7%).

Savu vēstuli Dikāns nolēmis nevis vienkārši publicēt, bet gan pārdot kā grāmatu. Tirdzniecībā tā nonāks ceturtdien, taču visiem Francijas valsts prezidenta amata kandidātiem viņš to nosūtīs kā dāvanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu