No darba «Vaivaru» valdē atbrīvotā Kehre vērsīsies pret VM tiesā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Anita Kehre, kura tika atsaukta no Nacionālā rehabilitācijas centra «Vaivari» valdes, plāno vērsties tiesā, tādējādi apstrīdot viņas atbrīvošanu no amata un Veselības ministrijas (VM) izteiktos apgalvojumus.

Patlaban Kehre ir pilnvarojusi advokātu veikt visas nepieciešamās darbības, lai vērstos tiesā.

Kehre aģentūrai LETA stāstīja, ka viņas atbrīvošana no «Vaivaru» valdes ir inscinēta ar mērķi nepieļaut, ka kapitālsabiedrībā strādā kāds «ne savējais» un neļauj pieņemt nepamatotus lēmumus. Pēc Kehres teiktā, viņa vairāku mēnešu garumā valdes sēdēs norādījusi uz dažādiem pārkāpumiem un apšaubāmu rīcību lēmumu pieņemšanā, it īpaši finanšu vadībā un līgumu slēgšanā.

«Pārējiem valdes locekļiem ar bijušā veselības ministra Jura Bārzdiņa un ilggadējā Veselības ministrijas valsts sekretāra Rinalda Muciņa draudzīgo aizmuguri šāda pozīcija nebija pieņemama, tāpēc tika meklēts jebkāds iemesls, lai es «zaudētu uzticību»,» sacīja Kerhe.

Viņa nepiekrīt VM apgalvojumiem un uzskata, ka izskanējušie argumenti ir absurdi, tāpēc nolēmusi vērsties tiesā. Vienlaikus arī tiek gatavots iesniegums tiesībsargājošām institūcijām, lai izvērtētu VM atbildīgo personu darbības valsts kapitālsabiedrību pārraudzībā.

Kā ziņots, Kehre no Nacionālā rehabilitācijas centra «Vaivari» valdes atsaukta par prettiesisku rīkojumu izdošanu saistībā ar darbinieku prēmēšanu, aģentūru LETA informēja VM. Prēmijas 15 darbiniekiem tika izmaksātas decembrī, un to kopējais apmērs bija aptuveni 1500 latu. Pārsvarā prēmēti tika administrācijas darbinieki no «Vaivaru» Tehnisko palīglīdzekļu centra.

Saskaņā ar centra «Vaivairi» apstiprināto valdes reglamentu Anitai Kehrei nav tiesību parakstīt dokumentus, kas saistīti ar iestādes finansēm, atalgojumu un materiālu pabalstu piešķiršanu un citus finanšu dokumentus. Tomēr, neskatoties uz to, Kehre bez saskaņošanas ar valdes priekšsēdētāju bija izdevusi rīkojumu par prēmiju piešķiršanu atsevišķiem iestādes darbiniekiem.

Centra «Vaivari» valdes priekšsēdētāja Anda Nulle un valdes locekļi Anita Kehre un Artūrs Bērziņš amatā tika apstiprināti pērn 30.jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu