Merila Strīpa saņems Berlīnes filmu festivāla goda balvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Amerikāņu aktrise Merila Strīpa šogad tiks apbalvota ar Berlīnes filmu festivāla «Zelta lāci» par viņas ieguldījumu kino, pavēstījuši festivāla organizatori.

«Merila Strīpa ir izcila, daudzpusīga aktrise, kas viegli spēj pārvietoties starp dramatiskajām un komiskajām lomām,» paziņojumā norādīja festivāla organizators Dīters Kosliks.

Balva tiks pasniegta 14.februārī pirms Strīpas jaunākās filmas «The Iron Lady» («Dzelzs lēdija») Vācijas pirmizrādes. Festivālā, kas norisināsies Vācijas galvaspilsētā no 9. līdz 19.februārim, demonstrēs arī aktrises filmu retrospekciju.

2003.gadā Strīpa kopā ar Džulianu Mūru un Nikolu Kidmenu saņēma Berlīnes kinofestivāla «Sudraba lāci» kā labākā aktrise par darbu filmā «The Hours» («Stundas»).

Kopumā Strīpa spēlējusi vairāk nekā 60 filmās, tostarp arī «Kramer vs. Kramer» («Krāmers pret Krāmeri») un «Sophie's Choice» («Sofijas izvēle»), par kurām viņa saņēma ASV Kinoakadēmijas balvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu