Berkulis: jaunie biatlonisti brauc ar pagalēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas biatlona izlases treneris Intars Berkulis pirms Pasaules kausa posma Oberhofā (Vācija) sarunā ar «Apollo» pastāstīja par līdz šim aizvadīto sezonu un ielūkojās tuvākajā nākotnē.

Oberhofā vairs nestartēs Latvijas biatlonistes, kuras nav izpildījušas Pasaules kausa kvalifikācijas noteikumus, tādēļ sezonas turpinājumā piedalīsies tikai Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa posmos. Bet vīri sacensības sāks šodien, kad notiks stafete, kurā Latviju pārstāvēs Andrejs Rastorgujevs, Edgars Piksons, Arturs Koļesņikovs un Rolands Pužulis.

Svētku laiku Latvijas biatlonisti pavadījuši treniņos. Daži labākos apstākļos Itālijas augstkalnē, bet pārējie meklēja sniegu tepat Latvijā vai Otepē (Igaunija). «Tieši sniega trūkums šajā sezonā pamatīgi traucē turpināt treniņus, jo, izņemot divas oktobra nedēļas, kas tika pavadītas Austrijā, patrenēties sniegā nav sanācis. Pasaules kausa posmu laikā pirms sacensībām katram trasē tiek atvēlēts noteikts laiks, taču par pilnvērtīgiem treniņiem tos nosaukt nevar,» norāda treneris.

Rastorgujevs šo sezonu iesāka ar 27. un 33. vietu Pasaules kausa pirmajā posmā, taču vairāk punktus ne viņš, ne kāds cits mūsu biatlonists nav «iebraucis». «Andrejs netika galā ar slēpēm, jo bija svaigs sniegs un neizdevās atrast piemērotākās. Bet nākamajā posmā viņš iekļuva neveiksmīgajā grupā, kurā sliktus rezultātus uzrādīja arī vairāki vadošie pasaules biatlonisti. Tikmēr Piksonam ir problēmas ar pāreju uz «Atomic» slēpēm. Pēdējos gados «Atomic» slēpes īpaši nekotējas, taču ko lai dara - jāmeklē varianti, kas dod iespējas. Esam spēruši soli atpakaļ, taču ar mums labākās inventāra ražošanas firmas līgumus neslēdz, tādēļ izmantojam tās firmas, kuras nāk mums pretī. Ja jau pat zināmajiem Rastorgujevam un Piksonam ir problēmas, tad ko lai saka par jaunajiem. Viņi vispār brauc ar pagalēm,» skaidro Berkulis.

Treneris gan nesteidz norakstīt šo sezonu, kurš plānots startēt arī jauniešu pasaules čempionātā, kur varēs piedalīties Rastorgujevs, Koļesņikovs un Pužulis, un pieaugušo pasaules čempionātā. «Pasaules čempionāts marta sākumā paredzēts Rūpoldingā, kur jau janvārī parasti ir ļoti silts. Ņemot vērā, ka šogad visur ir problēmas ar sniegu, tad ir pamats satraukties par to, kāda būs Rūpoldingas trase uz pasaules čempionāta laiku. Ja būs slapjdraņķis, tad mums slēpes atkal neslīdēs.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu