Izveidota jauna motokrosa komanda - «Rīga Motocross Team»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ivosteinbergs.com

Jaunajā motokrosa sezonā Pasaules čempionātā sevi pieteiks jauna Latvijas komanda «Rīga Motocross Team», tā sarunā ar šo rindu autoru sacīja viens no labākajiem MX1 klases latviešu braucējiem Ivo Šteinbergs.

«Jauno komandu sauks «Rīga Motocross Team». Tai būs debija šosezon Pasaules čempionātā, pērn tā saucās «IST T.I.S.C.O Racing», kas tagad pārtapusi jaunā nosaukumā. Komandā brauks trīs sportisti - krievs Vjačeslavs Golovkins no Sanktpēterburgas, latvietis Dāvis Ivanovs, kurš brauks MX2 klasē un es. Es palikšu MX1 klasē, jo vecuma ierobežojuma dēļ nemaz nevaru MX2 braukt. Krievu sportists ir jaunāks par Dāvi un startēs MX2 klasē. Esam paredzējuši, ka piedalīsimies 14 no 16 PČ posmiem,» pastāstīja Šteinbergs.

«Braukšu ar 2012. gada «Kawasaki» modeli, kas ir izmainīts un pie tā būs jāpierod. Galvenais, ka tas ir uzlabots un ar to ir vieglāk braukt, nekā ar manu iepriekšējo moci. Līkumā iebraukt būs vieglāk, tam paliek tā pati kubatūra, mainās tikai ģeometrija, sēdekļa pozīcijas, mazliet elektronika. Teiksim tā - nianses, kuras ir svarīgas.»

«Viņiem abiem diviem ši būs pirmā reize, kad brauks pilnu sezonu. Golovkins pērn nobrauca pusi sezonas, savukārt Dāvis tikai pāris posmus. Strādājam, mēģinam izveidot nopietnu struktūru, Dāvis divas nedēļas jau trenējas Liepājā, taču galvenais ir visu nesasteigt. Viena trauma vai slimība var daudz ko ietekmēt,» norāda Ivo.

«Ideja par komandas izveidi radās jau pērn, kad individuāli Latvijā «Superkausā» startēju zem šāda nosaukuma, bet tās bija pirmās sacīkstes. Tagad komanda veidota ar skatu uz Pasaules čempionātu. Primārais ir Pasaules čempionāts. Nomainījām nosaukumu, jo Rīga ir atpazīstama pilsēta, lūkojoties nākotnē šis solis var nākt tikai par labu. Sāksim strādāt,» uzsvēra motokrosists.

P.S. «Apollo» jau drīzumā saviem lasītājiem piedāvās plašāku interviju ar Ivo Šteinbergu, kurā braucējs stāstīs par gaidāmo sezonu un MX1 aizkulisēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu