Upenieks: CVK papildinās referenduma vēlēšanu zīmes tekstu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien notikušās tikšanās ietvaros starp Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvjiem un Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Arni Cimdaru panākta vienošanās, ka CVK papildinās 18. februārī paredzētā referenduma balsošanas zīmi.

«Tikšanās laikā ar Cimdara kungu vienojāmies, ka pašreizējo 18. februāra tautas nobalsošanas zīmes tekstu ir noteikti jāpapildina, precizējot tur esošo jautājumu, un norādot par ko tieši būs balsojums, kas paredz grozījumus Latvijas Satversmē,» pēc tikšanās parlamenta Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis Jānis Upenieks.

Viņš skaidro, ka pēc ilgākas diskusijas abas puses vienojušās, ka nobalsošanas zīmes teksts tiks papildināts ar skaidrojošo daļu zem vēlēšanu zīmes jautājuma, kurā izceltā tekstā tiks norādīts, ka ar balsojumu «Par», balsotājs uzskata, ka valsts valodām Latvijas ir jābūt latviešu valodai un krievu valodai, ar balsojumu «Pret», balsotājs uzskata, ka valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda.

Līdzās tam tiks norādīts skaidrojums arī pārējiem Satversmē paredzētajiem grozījumiem, par ko būs jābalso 18. februāra referendumā.

Par šo jautājumu rītdien tiks lemts CVK sēdē.

Jau vēstīts, ka pēc vairāku sūdzību saņemšanas, Neatkarīgo deputātu grupa oficiālā vēstulē vērsusies pie CVK priekšsēdētāja ar aicinājumu komisijai pārskatīt savu lēmumu un aicinājusi papildināt 18. februāra tautas nobalsošanas zīmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu