Latviju pirmajās Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs pārstāves 16 sportisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Šajā nedēļas Austrijā startējošajās pirmajās pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs 16 sportisti septiņās sporta disciplīnās, aģentūru LETA informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Nozīmīgais sporta forums, kurā startēs 15 līdz 18 gadus veci sportisti, no 13. līdz 22. janvārim notiks Insbrukā. Pavisam sacensībās piedalīsies vairāk nekā 1000 sportisti no 65 pasaules valstīm, kas spēkiem mērosies septiņos olimpiskajos ziemas sporta veidos. Sporti veidi sadalīti 15 sporta disciplīnās.

Biatlona sacensībās Latvijas komandas rindās startēs Gunita Gaile, Jānis Slavēns un Linards Zēmelis, bobsleja sacīkstēs uz starta dosies Elvis Kamšs un stūmēju Oskaru Ķibermani, distanču slēpošanā piedalīsies Zane Eglīte un Arnis Pētersons, kalnu slēpošanas sacensībām pieteikti Agnese Āboltiņa un Miks Edgars Zvejnieks, kamaniņu sportā uz starta dosies Ulla Zirne, Riks Kristens Rozītis, Rihards Lozbers, kā arī divnieku ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, bet skeletonā startēs Dāvis Dreimanis.

Latvija būs pārstāvēta arī hokeja sacensībās, lai gan komandu turnīrā starp piecām komandām Latvijas nav. Tomēr Latviju dažādu individuālo hokeja spēles elementu izpildes konkursā pārstāvēs Augusts Valdis Vasiļonoks, kurš šobrīd spēlē Austrijas kluba Zalcburgas «Red Bull» jauniešu komandā. Startam Insbrukā viņš kvalificējās Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkotajās atlases sacensībās.

«Startēt pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs ir liels gods ikvienam no komandas dalībniekiem, bet līdzdalība pirmajās spēlēs uzliek arī papildus pienākumus un atbildību visai delegācijai. Domāju, ka izredzes uz Latvijas komandas panākumiem Insbrukā būs ļoti atkarīgas no komandas gara un vienotības, pie kuras nostiprināšanas treneriem un delegācijas vadībai jāpiestrādā jo īpaši, tad arī rezultāti neizpaliks,» uzskata LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Interesanti, ka, pateicoties Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumam paplašināt olimpisko sacensību klāstu, Latvijas kamaniņu braucēji olimpisko riņķu zīmē pirmo reizi startēs kā vienota komanda, jo kamaniņu sportā startēs ne tikai individuāli sportisti, kam katram savā laikā notiek sacensības, bet būs vienota komanda līdz pat Jaunatnes olimpisko spēļu finišam.

Līdzās kamaniņu stafetei Insbrukā medaļas pirmo reizi izcīnīs arī olimpiskie debitanti jauktajā stafetē biatlonā, komandu sacensībās daiļslidošanā, tramplīnlēkšanā meitenēm, slēpošanas sacensībās rampā puišiem un meitenēm, kā arī snovborda sacensībās slopstailā puišiem un meitenēm.

Līdztekus sporta sacensībām norisināsies arī īpaša kultūras un izglītības programma, kuras mērķis ir veicināt olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles par unikālu sporta un kultūras festivālu.

Uz Insbruku Latvijas delegācija dosies trešdien, kad pirms izlidošanas Vrubļevskis nosauks komandas karognesēju, kurš 13 .janvāra vakarā pasaules Jaunatnes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs Latvijas karogu.

Kā ziņots, olimpiskās lāpas stafetē piedalījās arī divas pārstāves no Latvijas - skolnieces Anda Āboliņa un Laine Vīgube.

Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu lāpas stafetē kopumā piedalās 2012 jaunieši no 12 pasaules valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu