Saukānam/Dambim 73. vieta «Dakaras» astotajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas elektropiedziņas automašīna «OSCar eO», ko vada Māris Saukāns un Andris Dambis pirmdien ieņēma 73. vietu slavenā «Dakaras» rallijreida astotajā posmā.

477 kilometrus garo posmu Latvijas ekipāža veica septiņās stundās, 20 minūtēs un 28 sekundēs, par divām stundām, 54 minūtēm un 44 sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušā spāņa Hoana Romas («Mini»).

Bet citi «Team Latvia» pārstāvji vieglo automašīnu klasē krievs Antons Grigorovs un latvietis Ainārs Princis ierindojās 72. vietā, uzvarētājam zaudējot divas stundas, 54 minūtes un 23 sekundes.

Tikmēr labākās Latvijas komandas «RE Autoclub» sagatavotās «Mitsubishi» automašīnas ar krievu braucējiem astotajā posmā ieņēma sekojošas vietas - Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs izcīnīja 23. vietu, bet Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ierindojās 38. pozīcijā.

Kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderpozīciju saglabāja 46 gadus vecais francūzis Stefans Petransels ar «Mini» automašīnu, kurš karjeras laikā sešas reizes uzvarējis motociklu klasē, bet trīs reizes vieglo automašīnu vidū. Viņš tagad par septiņām minūtēm un 36 sekundēm apsteidz amerikāni Robiju Gordonu («Hummer»), bet septiņas minūtes un 48 sekundes no līdera atpaliek polis Kšištofs Holovcičs («Mini»).

No «Team Latvia» ekipāžām joprojām augstākā vietā atrodas elektromobīli pavadošie Grigorovs/Princis, kuri Petranselam zaudē 18 stundas, 17 minūtes un 20 sekundes, kas dod 92. vietu, bet Saukāns/Dambis zaudē vēl gandrīz 13 minūtes un atrodas vienu pozīciju zemāk. Tikmēr Meļņikovs/Nikolajevs kopvērtējumā ir 29. pozīcijā, bet Kuzņecovs/Jelagins ieņem 67. vietu. Sacensības vēl turpina 104 ekipāžas.

Motociklu klasē astotajā posmā uzvarēja pašreizējais čempions spānis Marks Koma (KTM), kurš par minūti un 55 sekundēm apsteidza norvēģi Polu Annešs Ullevalseteru (KTM), Trešais finišēja portugālis Ruvens Farija (KTM), kurš posma uzvarētājam zaudēja tieši septiņas minūtes.

Kopvērtējumā tagad Koma apsteidz francūzi, savu komandas biedru, Sirilu Desprē, kurš astotajā posmā ieņēma septīto vietu, par minūti un 26 sekundēm.

Smago automašīnu klasē astotajā posmā 48. vietā finišēja «Team Latvia» pavadošā ekipāža francūzis Žans-Šarls Morī ar stūrmaņiem beļģi Žanu-Klodu Kakē un Kasparu Dambi, uzvarētājam Alešam Lopraisam no Čehijas zaudējot divas stundas, 42 minūtes un 29 sekundes.

«RE Autoclub» sagatavotā automašīna ar krieviem Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli astotajā posmā finišu nesasniedza.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabāja Žerards de Rojs no Nīderlandes, kurš tagad par 15 minūtēm un 39 sekundēm apsteidz Lopraisa ekipāžu, bet Morī ekipāža atrodas 57. pozīcijā. Sacensības vēl turpina 60 ekipāžas.

Kopā «Dakaras» rallijreida sacensībās «Team Latvia» sastāvā ir 20 cilvēki, kas atbild par trim sporta automašīnām, trim tehniskajām un vienu žurnālistu automašīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu