Foto: CC Licence

Nepieciešams:

200 g žāvētu melno plūmju
125 ml brendija
175 g tumšās šokolādes
125 g sviesta
125 g cukura
4 olas
50 g lazdu riekstu
75 g miltu
1 tējkarote cepampulvera
šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Gabaliņos sagrieztas plūmes uzvāra kopā ar brendiju, atstāj ievilkties 15 minūtes.

Sviestu saputo, pievieno olu dzeltenumus, saputo. Sviesta masai pievieno karstā ūdens peldē izkausētu šokolādi, riekstus un plūmes, samaisa.Sviesta masai pieliek cepampulveri, šķipsniņu sāls un miltus.

Olu baltumus saputo ar cukuru un iecilā mīklā. Mīklu liek ar cepampapīru izklātā, ietaukotā formā, cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Gatavai kūkai viducis ir nedaudz mitrs.

Svarīgi ļoti precīzi ievērot doto sastāvdaļu daudzumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp