Asi kritizē Grieķijas attieksmi pret nelegālajiem imigrantiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Grieķijas imigrācijas dienestu darbinieki pret iebraucējiem izturas kā pret «iesprostotiem dzīvniekiem», savukārt cietumnieku dzīves apstākļi Grieķijā ir pasliktinājušies, secināts otrdien publiskotajā Eiropas Padomes ziņojumā.

Darbs pie šī ziņojuma izstrādes pabeigts jau pērnajā martā, taču tas iepriekš nav ticis publiskots, gaidot atbildi no Atēnām.

Ziņojumā, ko sagatavojusi Eiropas Padomes Eiropas Komiteja spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanai, pausts ass nopēlums neapmierinošajiem sanitārajiem apstākļiem, pārāk lielajam cilvēku skaitam aizturēšanas centros un neapmierinošajai imigrantu veselības aprūpei.

Kameras, kurās tiek turētas ģimenes ar maziem bērniem, atrodas «pretīgā stāvoklī», tur nedarbojas labierīcības, bet notekūdeņi nonāk uz grīdas, teikts ziņojumā.

«Attiecībā uz zīdaiņu, mazu bērnu un pusaudžu aprūpi nav veikti nekādi īpaši pasākumi,» secinājuši eksperti, kas 2011.gada janvārī apmeklējuši imigrantu aizturēšanas centrus Grieķijā. «Pret visiem attieksme bija vienāda - kā pret iesprostotiem dzīvniekiem.»

Turklāt imigranti informējuši, ka policisti viņus iekausta.

Vienlaikus eksperti secinājuši, ka pasliktinājušies arī aizturēto grieķu ieslodzījuma apstākļi.

2011.gada janvārī veiktajā Grieķijas ieslodzījumu vietu apsekošanā «novērots, ka pēdējās desmitgades laikā pasliktinājušies dzīves apstākļi un izturēšanās pret ieslodzītajiem».

Reaģējot uz ekspertu slēdzienu, «Grieķijas varasiestādes izrādījušas vēlmi sadarboties ar komiteju, lai uzlabotu to personu apstākļus, kurām Grieķijā ir liegta brīvība».

Tāpat Grieķijas varasiestāžu atbildē «sniegta informācija par darbībām, kas veiktas, lai mazinātu komitejas paustās bažas, neskatoties uz ļoti smago valsts ekonomisko stāvokli».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu