Jaunākās rotu tendences 2012. gadam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.pearls4us.com

Piedāvājam rotu tendences 2012. gadam sadarbībā ar www.pearls4us.com.

1. Masīvi un lieli auskari

Amáli juvelieru nams. 

2. Antīkā (retro) un jaunā apvienojums
Džeza paaudzes stils, pārsvarā-  art deco motīvi dominē 2012. gada kolekcijās. Interesi pastiprina vairāku jaunu filmu, par zelta laikmetu, (piemēram The Great Gatsby, Boardwalk Empire) mūsdienu ekranizācijas. 50-to gadu Vogue stils - bieži vien šīs rotas tiek veidotas dažos eksemplāros. Retro stilu dizaineri veiksmīgi savieno ar moderniem materiāliem, piemēram, Elizabeth Locke un Roberto Coin jaunās kolekcijas, vai arī Oscar de la Renta 2012. gada kolekcijā garie auskari ar art deco ornamentalām, spilgti krasainām formām. Atšķirībā no 60-jiem gadiem, kad brošas un piespraudes bija smalkā stila virsotne, šobrīd dāmu individualitāti izceļ tieši  kaklarotas. Piemēram -  klasiskās pērļu kaklarotas apvienojums ar dabīgiem akmeņiem.

3. Etniskie motīvi
Tautiskie elementi, dabiskuma izcelšana  palielina savu klātbūtni šīgada pavasara-vasaras kolekcijās. Pēdējā New York Fashion Week skatē, Donna Karan augstās modes kolekcija tika veidota iedvesmojoties Haiti nacionālā stila un krāsu gammās, tika izmantotas dabīgo akmeņu un koka rotas. Zemes toņi, ziloņkaula baltais, smilšu krāsa, brūni zaļais... Kritiķi atzīst - tā ir Donna Karan iespējams līdz šim labakā modes kolekcija. Savukārt Joseph Altuzarra piedāva Havajas puķu ornamentikas elementu integrāciju apģērbā. Rotu mākslinieki  Oscar Heyman un Katy Briscoe savās jaunajās  kolekcijās izmanto dabīgos pusdārgakmeņus - tirkīzu, ahātu, variscītu, jašmu, oniksu.

4. Pērles ir modē!

Lagos rotu nams

5. Lielāki gredzeni
«Nav būtiski uz kura pirksta, svarīgs ir stils»- ar šādu teicienu varētu raksturot 2012. gada gredzenu modi. Tendence izmantot lielus, spilgti pamanāmus gredzenus aizsākās pirms dažiem gadiem un turpina savu uzvaras gājienu, pārliecinoši iesoļojot 2012. gadā. Droši vien – to nosaka dzīvesveida izmaiņas (veļu vairs nemazgājam ar rokām, traukus mazgā trauku mašīnā, biroja darbs, pilsētas spožās vakara ugunis, dāmas pašas pieņem lēmumus). Nav vairs tik būtiski - vai gredzenā ir «dārgais dārgakmenis», Swarovski mākslīgais kristāls vai pērle -  gredzenam ir jābūt, lai «pievērstos acu skatieni». Modes apskatnieki šo rotu filozofisko stilu ir definējuši kā: «kokteiļa rotas» –  koķetējoši, stilīgi un pārliecinoši!

6. Eko-rotas
Ir patīkami novērot, ka modes industrija seko sabiedrības interesei «dzīvot zaļāk». Nopietni mākslinieki (Mari & Lani Davis, Alex un Ani, Tamra Gentry) ir iekļāvuši savas kolekcijās  rotas no  otrreiz pārstrādātiem materiāliem. Īpaši pateicīgs ir stikls – caurspīdīgi, krāsaini stikla kristāliņi (arī no pārkausētām Coca-Cola stikla pudelēm) apliecina Pilsētas (urbānā) stila aktualitāti. Tas tika demonstrēts vairākās 2012. gada kolekcijās lielākajā ASV juvelierizstādē JCK Las Vegas event un nedaudz atgādina 80-gadu avangarda meklējumus tērpu modē un rotās.

7. Optimisma krāsa

jaunā gada krāsu palete

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu