«Team Latvia» neizdodas laicīgi sasniegt desmitā posma finišu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Team Latvia» komandu pārstāvošajām ekipāžām nav izdevies pirms tumsas sasniegt finišu arī slavenā «Dakaras» rallijreida desmitajā posmā. Šādas problēmas abas Latvijas ekipāžas piemeklējušas jau ceturto reizi rallijreida laikā.

377 kilometrus garā ātrumposmā Latvijas elektropiedziņas automašīna «OSCar eO», ko vada Māris Saukāns un Andris Dambis, apstājās bīstamā posmā 259. kilometrā, bet desmit kilometrus tālāk to gaidīja pavadošā smagā automašīna ar francūzi Žanu-Šarlu Morī, kā arī stūrmaņiem beļģi Žanu-Klodu Kakē un Kasparu Dambi. Vēlāk abas ekipāžas satikās un pašlaik joprojām dodas pretī finišam, ziņo komandas mehāniķis Kaspars Dambis.

Spriežot pēc oficiālajiem rezultātiem, finišu pagaidām nav sasniegusi arī otra «Team Latvia» vieglā automašīna ar krievu Antonu Grigorovu un latvieti Aināru Princi.

Pēc otrā no trim ātrumposmiem Saukāns/Dambis bija 78. vietā, bet finišu, pēc oficiālajiem rezultātiem, laicīgi sasniegušas mazāk nekā 70 ekipāžas.

Paredzams, ka Latvijas sportisti saņems kārtējās soda stundas, kas jau līdz šim viņiem bija pārsniegušas desmit.

Tikmēr Latvijas komandas «RE Autoclub» sagatavotās «Mitsubishi» automašīnas ar krievu braucējiem desmitajā posmā atkal iekļuva labāko 30 vidū - Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ierindojās 21. pozīcijā, bet Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs izcīnīja 28 .vietu.

Desmitajā posmā uzvarēja spānis Nani Roma ar «Mini» mašīnu, bet nopietnas problēmas piemeklēja vienu no nopietnākajiem pretendentiem uz uzvaru Robiju Gordonu, jo tiesneši konstatēja, ka amerikāņa «Hummer» automašīnas dzinējs neatbilst noteikumiem. Gordonam gan tika ļauts pabeigt šo posmu, kurā viņš finišēja ceturtajā vietā, bet pagaidām nav zināms vai amerikānis drīkstēs turpināt sacensības.

Kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderpozīcijā nostiprinājās 46 gadus vecais francūzis Stefans Petransels ar «Mini» automašīnu, kurš karjeras laikā sešas reizes uzvarējis motociklu klasē, bet trīs reizes vieglo automašīnu vidū. Viņš tagad par nepilnām 20 minūtēm apsteidz Romu un Gordonu. Tikmēr Meļņikovs/Nikolajevs kopvērtējumā ir 21. pozīcijā, bet Kuzņecovs/Jelagins ieņem 49. vietu.

Motociklu klasē desmitajā posmā uzvarēja spānis Huans Barreda Borts («Husqvarna»), kurš par minūti un 32 sekundēm apsteidza Marku Komu no Spānijas (KTM), bet vēl par divām minūtēm lēnāks bija otrs pretendents uz uzvaru francūzis Sirils Desprē. Līderpozīciju kopvērtējumā saglabāja Desprē, kurš pašreizējo čempionu Komu tagad apsteidz par nieka 21 sekundi.

Līdz ar «Team Latvia» ķibelēm smago automašīnu klasē finišu vēl nav sasniegusi «Team Latvia» pavadošā ekipāža Morī/Kakē un Kaspars Dambis.

Jau ziņots, ka «RE Autoclub» sagatavotā automašīna ar krieviem Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli izstājās pēc astotā posma. Pārliecinošs kopvērtējuma līderis ir Žerards de Rojs no Nīderlandes.

Kopā «Dakaras» rallijreida sacensībās «Team Latvia» sastāvā ir 20 cilvēki, kas atbild par trim sporta automašīnām, trim tehniskajām un vienu žurnālistu automašīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu