Francijas tiesa atļauj vecākiem nosaukt dēlu «dēmoniskā» vārdā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Noraidot prokurora prasību, Francijas tiesa ceturtdien atļāvusi kādam pārim nosaukt savu dēlu populārā televīzijas seriāla «The Vampire Diaries» («Vampīra dienasgrāmatas») varoņa - vampīra Deimona - vārdā.

Zēna vecāki ir kvēli seriāla fani un tiesā kategoriski noliedza, ka izvēlētajam vārdam būtu kāda sātaniska blakus nozīme. Viņi apgalvoja, kas vēlas savu dēlu nosaukt par Deimonu vienkārši tāpēc, ka viņiem patīkot šī vārda skaņa.

Savukārt prokuratūra apgalvoja, ka šāda rīcība ir pretrunā ar likumu, kas aizliedz vecākiem dot bērniem vārdus, kas var «būt pretrunā ar bērna interesēm».

Iepriekš šis likums tika likts lietā 1999.gadā, kas prokuratūra vēlējās liegt kādam citam pārim nosaukt savu meitu par Meganu, norādot, ka šis vārds pārāk stipri asociējas ar populāro franču automašīnu «Renault Megane». Tomēr apelācijas tiesa 2000.gadā atļāva meitenītei savu vārdu paturēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu