Maskava: Irānas sankcijas tiks uzskatītas par režīma nomaiņas mēģinājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pasaules sabiedrība jaunas sankcijas pret Irānu uztvers kā mēģinājumu Islāma Republikā īstenot režīma nomaiņu, piektdien sacīja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Genādijs Gatilovs.

«Papildu sankcijas pret Irānu, kā arī potenciāli jelkādus militārus triecienus pret to starptautiskā sabiedrība bez šaubām uztvers kā mēģinājumu panākt Irānā režīma maiņu,» sacīja viceministrs.

Jaunas sankcijas vienīgi apdraudēs pasaules sabiedrības centienus panākt konflikta mierīgu atrisinājumu, sacīja Gatilovs.

«Mūsu pozīcija ir šāda - ņemot vērā iepriekš pieņemtās ANO Drošības padomes rezolūcijas, kas ierobežo militāro sadarbību ar šo valsti, ANO Drošības padomes sankcijas sevi ir pilnībā izsmēlušas,» norādīja viceministrs.

«Rietumvalstu pieņemtiem vienpusējiem soļiem, kas tiek īstenoti ārpus ANO Drošības padomes ietvariem, ir negatīvs iespaids uz Irānas tautu un tās tautsaimniecību,» uzsvēra krievu diplomāts. «Šāds darbības virziens apdraud starptautiskās sabiedrības centienus panākt Irānas kodolproblēmas atrisinājumu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu