D. Dukurs: vieta uz pjedestāla nav iezīmēta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latvijas skeletonistu treneris Dainis Dukurs pēc nesekmīgā Pasaules kausa posma Kēnigzē, kur Martins un Tomass Dukuri ieņēma attiecīgi sesto un septīto vietu, portālam «Apollo» atzina, ka salīdzinoši sliktie rezultāti ir tikai un vienīgi pašu kļūdu dēļ.

«Sagādājām vāciešiem labas emocijas,» ar nelielu ironiju sarunu iesāk Dainis Dukurs. «Pie vainas ir tikai un vienīgi pašu kļūdas. Treniņos Martinam šī vieta problēmas nesagādāja, taču sacensībās pievīla tas, ka gribējās izbraukt tīri, nepiemetot kāju. Otrajā braucienā Martins jau gāja «uz visu banku». Vēlāk izanalizējot braucienu, redzējām, ka uz to brīdi viņš jau bija noķēris [Franku] Rommelu un pat bija nedaudz priekšā, taču... Katrā ziņā tas tikai pierāda, ka vieta uz pjedestāla nav iezīmēta un tā tiek izcīnīta ar smagu darbu.»

Treneris neredz iemeslu apšaubīt Rommela lielā pārsvara (0,82 sekundes) godīgumu, uzsverot, ka vācietis aizvadījis ļoti labu pirmo braucienu. «Nē, viss ir kārtībā. Mums pietrūka kādi pieci centimetri, lai izbrauktu to vietu, kur pieļāvām kļūdas. Būtu bijis ļoti interesanti. Pirmām kārtām, ir labi jānobrauc pašiem un tikai pēc tam varam skatīties uz citiem.»

«Arī Tomasam bija divas kļūdas. Otrajā braucienā viņš šo vietu izbrauca maigāk, tādēļ arī izdevās sasniegt labāku rezultātu. Tomēr priecē, ka abiem bija labi starti. Šī mums bija laba skola,» secina Dukurs. «Varbūt pat labi, ka tas notika tieši tagad, nevis pasaules čempionātā. Nekas traks nav noticis. Līdz šim galveno uzdevumu - veiksmīgi nostartēt Eiropas čempionātā - esam izpildījuši (brāļi Dukuri izcīnīja dubultuzvaru - J.F.).»

Tāpat treneris piebilst, ka Martina dominēšana vairāk nekā gada garumā kopumā interesei par sporta veidu par labu diez vai nākusi. «Televīzijas darbinieki jau teica, ka ar šī posma rezultātiem skeletons tikai iegūs. Arī mums taču nebūtu interesanti skatīties kā citas valsts pārstāvis uzvar visās sacensībās pēc kārtas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu