Berlīnes zoodārzā tiks uzstādīts polārlāča Knuta piemineklis

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

 Berlīnes zoodārzā tiks uzstādīts piemineklis pasaulslavenā polārlāča Knuta piemiņai, piektdien paziņojis organizācijas «Berlīnes zoodārza draugi» vadītājs.

«Knuts turpinās dzīvot daudzu apmeklētāju sirdīs, tāpēc ar šo memoriālu mēs vēlamies radīt kaut ko paliekošu nākamajām paaudzēm, lai iemūžinātu šīs dzīvnieku slavenības unikālo dabu,» viņš piebilda.

40 pieteikumu vidū par labāko tika atzīts skulptora Jozefa Tabačnika darbs «Knuts sapņotājs», kurā atainots uz klints bluķa laiski gulošs polārlācis.Jau ziņots, ka pasaules slavenākais leduslācis Knuts nomira 2011.gada martā savā aplokā Berlīnes zoodārzā. Viņš bija tikai četrus gadus un trīs mēnešus vecs. Pārbaudēs par lāča nāves iemeslu tika atzīts galvas smadzeņu iekaisums.

Polārlāču vidējais dzīves ilgums ir 35 gadi.

Savas dzīves laikā Knutam izdevās iekarot daudzu cilvēku sirdis, un pēc viņa nāves satriektie fani apbēra ar ziediem viņa mājvietu zoodārzā, atstāja tur rakstiskus cildinājumus un fotogrāfijas. Internetā tika izteikti tūkstošiem līdzjūtību.

Knutu, kuru pēc piedzimšanas 2006.gada 5.decembrī māte pameta, uzaudzināja kopējs, kas trīsarpus mēnešus baroja lācēnu no pudelītes, gulēja viņam blakus un atskaņoja Elvisa Preslija dziesmas.

Iesaukts par Vācijā visslavenāko bāreni, lācēns mediju uzmanības centrā nonāca 2007.gada martā, kad dzīvnieku tiesību aktīvisti paziņoja, ka viņu vajadzētu iemidzināt, jo viņš ir kļuvis pārāk atkarīgs no cilvēkiem. Aicinājumi nogalināt lācēnu izraisīja sašutumu vētru visā Vācijā.

Savas dzīves laikā Knuts kļuva par vairāku kampaņu seju, kuru mērķis bija pievērst uzmanību globālās sasilšanas problēmām. Knutu fotografēja arī slavenību fotogrāfe Ennija Leibovica žurnālam «Vanity Fair», kur lācēns tika iemontēts vienā attēlā ar aktieri Leonardo di Kaprio.

Knuta piemineklis tiks uzcelts par ziedotāju naudu un izmaksās aptuveni 15 000 eiro (aptuveni 10 500 latus).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu