«Instrumenti» veiksmīgi uzstājas Nīderlandes mūzikas festivālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sandis Vāgners

Pagājušās nedēļas beigās grupa «Instrumenti» ar pirmo koncertu šajā gadā piedalījās festivālā «Eurosonic Noorderslag» Groningenā, Nīderlandē.

«Eurosonic Noorderslag» ir viens no lielākajiem mūzikas festivāliem/konferencēm Eiropā, kas veltīts aktuālākajai Eiropas mūzikai un tiek rīkots kopš 1986. gada. Šogad tas pulcēja vairāk kā 3000 mūzikas industrijas pārstāvjus un 30 000 festivāla apmeklētājus.

Starp 288 šī gada «Eurosonic Noorderslag» māksliniekiem tieši «Instrumenti» un igauņu grupa «Ewert And The Two Dragons» tika aicināti pārstāvēt Baltijas valstis.

Kā viena no interesantākajām un daudzsološākajām jaunajām Eiropas grupām «Instrumenti» festivāla konferences laikā tika minēta vairākkārt.

«Patīkami, kad pēc nokāpšanas no skatuves, mūs uzrunā un novērtē cilvēki, kurus cienam un viņu gaitām mūzikas pasaulē paši esam sekojuši gadiem,» stāsta Shipsi.

«Spriežot pēc lielās interses pirms un labajām atsauksmēm pēc koncerta, šķiet, ka šī vasara paies festivālos ārpus Latvijas, kas ir arī mūsu mērķis,» papildina Reynsi.

Pēc veiksmīgajiem «TRU» koncertiem Valmierā, Liepājā un Rīgā, pulcējot vairāk kā 12 000 apmeklētāju, «Instrumenti» ieguvuši četras Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva 2011 nominācijas – Labākais pop albums («TRU»), Labākais mūzikas video klips («Pilnīgi Viens»), Labākā dziesma («Pilnīgi Viens») un Gada labākā dziesma («Pilnīgi Viens»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu