Šīns: Bankas vairs nav galvenais finansētājs nekustamo īpašumu tirgū

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nekustamo īpašumu tirgū pēdējos gados notikušas fundamentālas izmaiņas - bankas vairs nav galvenie darījumu finansētāji, un tirgus dalībnieki meklē dažādus alternatīvus variantus savu nekustamo īpašumu projektu finansēšana, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas un uzņēmuma «Latio» valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns.

«Pirmskrīzes gados, kad Latvijā bija reāls nekustamo īpašumu tirgus, kurš, protams, bija kropls, nepareizs un pārfinansēts, tad galvenais un būtiskākais finanšu avots īpašumu tirgum bija bankas. Bankas mērķtiecīgi investēja tirgū naudu, bankām bija kaut kādi plāni, bija sacensība starp bankām par kreditēšanas tirgus daļu, un bija apmēram skaidrs, kas notiek tirgū un no kurienes nāk nauda,» skaidroja Šīns. 

Patlaban bankas vēl nav gatavas uzņemties galveno lomu īpašumu tirgus finansēšanā, sacīja Šīns, piebilstot, ka uzņēmēji un nekustamo īpašumu tirgus dalībnieki meklē dažādus alternatīvus variantus savu nekustamo īpašumu projektu finansēšanai. 

«Vieta jau tukša nepaliks, un tiem, kas vēlēsies strādāt Latvijas nekustamo īpašumu tirgū, būs jādomā par finansējuma piesaistes iespējām. Tuvākajā nākotnē baņķieri nekustamo īpašumu tirgu nevērtās pozitīvi un neizrādīs entuziasmu nekustamo īpašumu projektu finansēšanā, tāpēc noteikti redzēsim daudz un dažādus risinājumus, kā piesaistīt naudu, apejot bankas. Tā būs nopietna tendence tirgū gan 2012.gadā, gan arī 2013.gadā,» uzskata Šīns. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu