Sastādīti apmēram 300 protokoli par ietvju un jumtu netīrīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pildot pilsētas vadības uzdevumu pastiprināti kontrolēt ietvju un ēku jumtu attīrīšanu no sniega un apledojuma, šīs nedēļas laikā Rīgas Pašvaldības policija un izpilddirekciju administratīvās inspekcijas sastādījušas kopā apmēram 300 apskates protokolus, no kuriem lielākā daļa – gandrīz 200 - sastādīti par nenotīrītām gājēju ietvēm, bet pārējie par nenotīrītiem jumtiem un lāstekām. Pagaidām administratīvā pārkāpumu lietvedība uzsākta 15 gadījumos, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Pašvaldības policija saņēmusi informāciju par 16 gadījumiem, kad gūtas ķermeņa traumas, nokrītot uz netīrītām ietvēm, un vienu iesniegumu par gūtu traumu no jumta krītoša sniega dēļ. Veicot pārbaudes, pārkāpumi apstiprinājās 11 gadījumos. Policija arī konstatējusi septiņus gadījumus, kad krītoša sniega vai ledus dēļ ir bojāti transporta līdzekļi.  

Austrumu izpilddirekcijas Administratīvā inspekcija 26 gadījumos telefoniski brīdinājusi atbildīgās personas, ka divu dienu laikā ietves jāatbrīvo no sniega un jumti no lāstekām. Atkārtotā pārbaudē konstatēts, ka lielākā daļa pārkāpumu ir novērsti - ietves daļēji notīrītas, kā arī izvietotas brīdinājumu zīmes gājējiem par bīstamo zonu. Aizmāršīgo apsaimniekotāju telefonisku brīdināšanu veic arī pārējās inspekcijas. 

Kā ziņots, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs šonedēļ aicināja ēku īpašniekus un apsaimniekotājus pievērst pastiprinātu uzmanību pienācīgai ietvju un trotuāru, kā arī namu jumtu attīrīšanai no sniega un apledojuma. 

Izpilddirektors arī norāda, ka gadījumā, ja gājējiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskajā ceļā. Par negadījumiem netīrītu ietvju dēļ nekavējoties jāziņo konkrētai pilsētas rajona izpilddirekcijas administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai. Tikai šo institūciju sastādīti protokoli var kalpot par pamatu iespējamai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā. 

Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi paredz naudas sodus par savlaicīgu ēkas jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma, kā arī par netīrītām, nekaisītām ietvēm. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 250 latus, bet juridiskām personām – 1000 latus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu