Rastorgujevs un Piksons sestajā desmitā PK posmā sprintā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Edgars Piksons šodien spēja finišēt sešdesmitniekā Pasaules kausa izcīņas sestā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Rastorgujevs ar divām kļūdām šaušanās ieņēma 52. vietu 102 finišējušo dalībnieku konkurencē, bet Piksons kļūdījās vienu reizi un ierindojās 57. pozīcijā. Tikmēr Artūrs Koļesņikovs divās šaušanās pieļāva sešas kļūdas un palika priekšpēdējā, 101. vietā.

Negaidītu uzvaru sacensībās izcīnīja bez kļūdām šāvušais zviedrs Fredriks Lindstrēms, kuram Rastorgujevs zaudēja divas minūtes un 20,6 sekundes, Piksons atpalika vēl par 5,8 sekundēm, bet Koļesņikovs - par piecām minūtēm un 19,2 sekundēm. Šī Lindstremam bija karjeras pirmā uzvara Pasaules kausa posmos.

Otro vietu uz goda pjedestāla aizņēma krievs Jevgeņijs Garaničevs, kurš šāva nekļūdīgi un Lindstrēmam zaudēja 18,2 sekundes, bet trešais palika francūzis Martēns Furkāds, kurš arī sašāva visus desmit mērķus un no uzvarētāja atpalika par 19,1 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešu konkurencē pirmajā vietā ar 498 punktiem izvirzījās Martēns Furkāds, no viņa par sešiem punktiem atpaliek norvēģis Ēmils Hegle Svendsens, kurš šoreiz ierindojās tikai 23. vietā, bet uz trešo pozīciju ar 434 punktiem pakāpās sprinta sacensībās ceturtajā vietā finišējušais Vācijas biatlonists Andreass Birnbahers.

No Latvijas biatlonistiem 66. vietu ar 22 punktiem pašlaik ieņem Rastorgujevs.

Kā ziņots, posms ceturtdien sākās ar 7,5 kilometru sprintu sievietēm, kurā Latvijas biatlonistes atkal finišēja lejasgalā - Baiba Bendika ieņēma 93. vietu 95 finišējušo dalībnieču konkurencē, bet Žanna Juškāne palika pēdējā pozīcijā.

Posma turpinājumā sestdien notiks stafete sievietēm un masu starta distance kungiem, bet svētdien risināsies masu starts dāmām un vīriešu stafetes sacensības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu