Grenču skolas īpašuma sākumcena samazinās līdz 68 550 latiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Kandavas pašvaldība gatavo jaunu izsoli vēsturiskajai Grenču skolas ēkai un tai piesaistītajai zemei, bet īpašuma sākumcena no 100 000 latu 2009.gadā ir samazinājusies līdz 68 550 latiem. 

Kandavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Gudriķe aģentūru LETA informēja, ka pašvaldība gatavo atkārtotu izsoli nekustamajam īpašumam «Grenču skola» Kandavas novada Zemītes pagastā. Izsoles datums vēl nav apstiprināts, bet tas varētu būt zināms nākamajā nedēļā, skaidroja Gudriķe. 

Kandavas novada dome nolēmusi veikt atkārtotu atsavināšanas izsoli ar augšupejošu soli un noteikt, ka nekustamā īpašuma sākumcena ir 68 550 lati, izsoles solis - 300 latu, un nepieciešams nodrošinājums 10% apmērā no sākumcenas. 

Kā ziņots, Kandavas novada pašvaldības 2011.gada 7.novembrī plānotā izsole tika atzīta par nenotikušu, jo kārtējo reizi nebija neviena pretendenta, tāpēc vēsturiskajai ēkai gatavos jaunu izsoli, aģentūru LETA iepriekš informēja Kandavas novada pašvaldības izpilddirektors Guntis Gelpers. 

Viņš pastāstīja, ka ēku mēģināts pārdot izsolē jau vairākkārt kopš 2009.gada un visas izsoles līdz šim nav notikušas pretendentu trūkuma dēļ. 

Secināts, ka pašvaldībai ir izdevīgāk ēku pārdot lētāk nekā uzturēt. 2009.gadā, ēkā nodrošinot apkuri, tās uzturēšana izmaksāja ap 18 000 latu, savukārt 2010.gadā, kad pašvaldība ēku vairs neapkurināja, tās uzturēšana izmaksāja ap 12 000 latu, skaidroja Gelpers. 

Savukārt 2011.gada 16.augusta izsolē Grenču skolas sākumcena bija noteikta 90 200 latu. 7.novembra izsolē tā jau bija 72 160 latu. Izsoles notiek ar augšupejošu soli. 

Šo ēku pašvaldība jau vairākās izsolēs mēģina pārdot kopš 2009.gada 15.jūlija. 2009.gadā izsoles objekta sākumcena bija 100 000 latu, izsoles nodrošinājums - 10 000 latu. 

Kā ziņots, nekustamais īpašums «Grenču skola» Tukuma rajona Kandavas novada Zemītes pagastā sastāv no zemesgabala 8,6 hektāru (ha) platībā, uz zemesgabala atrodas četras ēkas (skolas ēka, internāts, palīgēka - katlumāja, palīgēka - sūkņu māja). 

Skola šajā ēkā likvidēta vēl 1998.gadā. Pēc tam tā bija internātskolas filiāle, taču internātam tā bijusi par dārgu un par lielu, tāpēc ēka palikusi tukša. Pašvaldība nesaskata pielietojumu šai ēkai. Kandavas novada dome Grenču skolas ēku bija piedāvājusi pārņemt valstij, taču ne Labklājības ministrija, ne Izglītības un zinātnes ministrija par to interesi neizrādīja. 

Iepriekšējais Kandavas novada domes priekšsēdētājs Alfrēds Ķieģelis (LZS) 2009.gadā aģentūru LETA informēja, ka vairums iestāžu un organizāciju no ēkas atteicies. 

Kā 2009.gadā uzsvēra Kandavas novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Sandra Bērziņa, izsoles izgāšanās apliecināja, ka tukša un nepamatota bijusi «pret pašvaldību iepriekš saceltā ažiotāža televīzijā, cenšoties atmaskot nepamatotas sazvērestības teorijas par Grenču skolas ēkas pārdošanu». 

2009.gada 10.maija televīzijas raidījumā «Nekā personīga» tika stāstīts, ka «Kandavas novada dome nolēmusi pirms vēlēšanām iztirgot vienu no skaistākajām un vēsturiskajām ēkām rajonā - Grenču skolu». Kā viens no iespējamiem pircējiem raidījumā tika minēts būvkompānijas «RBS SKALS» valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns, kas nenoliedza savu interesi par īpašumu. 

Kandavas novada domes priekšsēdētājs raidījumā noliedza, ka jaunais īpašnieks esot zināms pirms izsoles, nenoliedzot, ka viņam bijušas sarunas ar Saukānu, kurš apstiprināja gatavību piedalīties izsolē. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu