Bezmaksas seminārs grūtniecēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Seminārs notiks 26. janvārī no plkst. 11.00 līdz 13.00 tirdzniecības centrā «Domina Shopping».

Turpinot labākās tradīcijas, arī janvārī un turpmāk semināru vadīs apburošā trīs bērnu māmiņa Gundega Skudriņa. Tāpat arī šogad semināra apmeklētājām būs iespēja uzklausīt un uzdot jautājumus nozares speciālistiem, kā arī iegūt praktiskas zināšanas par grūtniecības periodu un laiku pēc dzemdībām.

Visu grūtniecības periodu sievietes ķermenis ir pakļauts arvien pieaugošai fiziskai slodzei. It īpaši tiek noslogota muguras lejasdaļa un vēdera muskulatūra. Lai palīdzētu ķermenim tikt galā ar šo slodzi,  fizioterapeiti grūtniecības laikā iesaka izmantot vēl mazpazīstamu metodi – teipošanu. Šī metode ir veidota, pamatojoties uz kinezioloģijas (zinātnes par kustību) principiem un pārliecību, ka veselības uzturēšanai ir svarīgas kustības un muskuļu aktivitāte. Vairāk par medicīnisko teipu pielietošanu pirms un pēc dzemdībām medicīniskos un skaistumkopšanas nolūkos seminārā 26.janvārī stāstīs «Veselības centra 4» filiāles «Wellslim centrs» fizioterapeite Anda Dubra.

Semināra sadaļā «Veselīgas grūtniecības padomi» tiks apspriestas vēl divas nozīmīgas tēmas. Proti, grūtniecības laikā sievietes nereti izjūt diskomfortu, kas rodas, ja asinis sastājušās apakšstilbos un rada venozo spiedienu. Tāpēc tirdzniecības centrs «Domina Shopping» aicinājis «Dr. Mauriņa vēnu centra» speciālisti Sandru Prāvi semināra apmeklētājām stāstīt par kāju vēnu profilaksi mazuļa gaidīšanas laikā. Savukārt psiholoģe Kristīne Balode jaunajām un topošajām māmiņām sniegs padomus, kā labāk rīkoties, ja grūtniecības laikā piemeklējis bezmiegs.

Viens no svarīgākajiem aspektiem bērna emocionālajā un psihiskajā attīstībā ir ģimenes attiecību kvalitāte. Bērns ir atkarīga būtne, kas piedzimstot nespēj izdzīvot bez mātes (aprūpētājas), tāpēc mazulim ir tik nepieciešams, lai kāds viņu ne tikai pabarotu un aizsargātu, bet arī paglāstītu un sniegtu mīlestību. Plašāk par agrīnās piesaistes veidošanos starp māti un mazuli pirmajās dienās pēc dzemdībām pastāstīs psiholoģe un piecu bērnu mamma Diāna Zande. Bet par bērna aprūpi mazuļa harmoniskai attīstībai semināra apmeklētājām stāstīs fizioterapeite Klaudija Hēla. Semināra noslēdzošajā daļā klausītājām būs iespēja uzdot jautājumus arī topošo māmiņu radošās studijas «Baltā lapa» mākslas pedagoģei Lilitai Riekstiņai.

Kā ierasts, semināra dienā līdz pulksten 16.00 tirdzniecības centrā «Domina Shopping» «Gaidību 4dienu» karšu īpašnieces varēs iegādāties grūtnieču, zīdaiņu un bērnu preces ar īpašām atlaidēm, kā arī izmantot speciālos piedāvājumus dažādos veikalos, lai iegādātos apģērbu, apavus, kosmētikas un skaistumkopšanas līdzekļus arī sevis palutināšanai.

Nākamais «Gaidību 4dienu» seminārs notiks 23. februārī, kad eksperti stāstīs par elpošanu un kustībām dzemdību laikā, mājas dzemdībām, pirmo zīdīšanu un citām tēmām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu