Plāno bezatlīdzības lietošanā nodot zemi biedrībai «Latvijas Futbola federācija»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes īpašuma komiteja apstiprināja Īpašuma departamenta sagatavoto projektu par nekustamo īpašumu Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 116A Ērgļu ielā 2 un Aleksandra Čaka ielā bez numura nodošanu bezatlīdzības lietošanā sabiedriskā labuma organizācijai – biedrībai «Latvijas Futbola federācija», portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Komitejas sēdē piedalījās arī Latvijas futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un izpilddirektors Vladimirs Žuks. 

Šis domes lēmums tika radīts ar mērķi veicināt sabiedrības interesi par veselīgu dzīvesveidu, veicinot futbola kā sporta veida attīstību Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, sniedzot atbalstu biedrībai «Latvijas Futbola federācija», kura par saviem līdzekļiem vecā stadiona vietā izbūvēs starptautisko futbola federāciju prasībām atbilstošu sporta bāzi ar stadionu. 

Minētais nekustamais īpašums tiek nodots bezatlīdzības lietošanā ar aktu brīdī, kad ir saņemta būvatļauja Īpašuma rekonstrukcijai un jaunai būvniecībai, līdz brīdim, kamēr biedrībai «Latvijas Futbola federācija» ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, bet ne ilgāk par 10 gadiem vai līdz cita līguma par Īpašuma (vai tā daļu) lietošanas tiesību piešķīrumu spēkā stāšanās brīdim. Pēc tam šo līgumu būs iespējams pārjaunot vēl uz tādu pašu termiņu, ja nebūs pārkāpti līguma nosacījumi.

Īpašums tiek nodots bezatlīdzības lietošanā ar tiesībām veikt Īpašuma sastāvā esošās apbūves rekonstrukciju un jaunu būvniecību, paredzot, ka tiek izveidots UEFA (Eiropas futbola asociāciju savienība) un FIFA (Starptautiskā futbola federāciju asociācija) prasībām atbilstošs nacionāla līmeņa futbola stadions, kā arī pašvaldības publisko funkciju veikšanai nepieciešamā infrastruktūra.  

Kā stāsta Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, «Šis lēmumprojekts paredz, ka stadiona un tam atbilstošās infrastruktūras būvniecības un labiekārtošanas darbi un nodošana ekspluatācijā ir jāveic ne vēlāk, kā līdz 2014.gada 31.martam, savukārt līdz tam visas būvniecības ieceres un būvprojekts saskaņojami ar Rīgas domes Īpašuma departamentu un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu». Viņš piebilda, ka visas būves, kas tiks uzceltas uz domei piederošajiem zemes gabaliem vai tiks iegūtas esošo rekonstrukcijas rezultātā, tiks nodotas ekspluatācijā un zemesgrāmatā reģistrētas uz Rīgas pilsētas pašvaldības vārda, pieņemot to kā dāvinājumu no biedrības «Latvijas Futbola federācija». 

Šo ceturtdien, 26. janvārī, šis lēmumprojekts tiks skatīts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu