Eksperte par suņiem: tas nebija bads, varbūt sievietei bija veselības problēmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Šampētera ielas vakaros ir tukšas – iedzīvotāji baidās, ka arī viņiem varētu uzbrukt suņi, kuri pagājušajā nedēļā saplosīja uzņēmuma «NP Business Centre» sētnieci.

Sarunā ar laikrakstu «Neatkarīgā» rajona iedzīvotāji stāsta, ka dienas gaišajā laikā pie vietējā veikala «Maxima» bieži spieto viens vai divi noplukuši bezsaimnieka suņi, taču tie, visticamāk, slepkavības darbos nav vainīgi. Analizējot notikušo, arī eksperti secina, ka cilvēkam uzbrukt varēja vienīgi sargsuņi.

«Ziniet, par mums klaji ņirgājas, jo meklē to, kā nav – klaiņojoši suņi te nekad nav bijuši. Kamēr televīzijā vai internetā nepateiks, ka vainīgie suņi ir likvidēti, visi baidīsies. Tagad vakaros cilvēki vairs neiet ārā,» laikrakstam stāstījusi tuvējā pārtikas veikala pārdevēja Olita.

Viņa atceras gadījumu, kad rūpnīcas suņi ielenkuši kaimiņieni, kura no rīta devusies uz darbu. «Ja garām nebūtu gājuši divi vīrieši, varēja notikt viss! Esmu pārliecināta, ka sētnieci suņi nokoda, nevis viņa nomira ar sirdstrieku, kā tas izskanējis medijos. Videonovērošanas ieraksti parāda, ka suņi rūpnīcas teritorijā pa žoga apakšu ielīda ap 11 dienā, bet prom viņus dabūja tikai pēc vieniem. Viņi sievieti sargāja kā medījumu un bruka virsū arī teritorijas īpašniekam, kuram nācās izšaut, lai suņus aizbiedētu,» stāstījusi Olita.

Dzīvnieku patversmes «Dzīvnieku draugs» direktore Solvita Vība apšauba, ka sētniecei būtu uzbrukuši četrkāji, kuri spieto pie tuvējā veikala.

«Grūti iztēloties mistisku suņu baru, jo, ja tāds patiešām eksistē, mēs to būtu pamanījuši. Mums sētnieki strādā no pieciem rītā, voljēros suņi rej un vārti ir vaļā, te ir ēdiens un viņi noteikti būtu ieskrējuši pie mums. Man šķiet, ka vainīgi ir apsardzes suņi, kuri uz konkrētu brīdi bija izmukuši un tad aizskrēja atpakaļ teritorijā, un tāpēc viņus nevar atrast,» laikrakstam «Neatkarīgā» sacījusi Vība.

Pēc dzīvnieku ekspertes domām, nebūtu vērts veikt eksperimentu un mēģināt atrast klaiņojošos dzīvniekus, pie rūpnīcas teritorijas noliekot ēdienu. «Tas ir agresijas un nesocializācijas jautājums, nevis bads. Iespējams, sievietei bijušas kādas veselības problēmas, un suņi juta, ka var uzvarēt, tāpēc uzbruka,» uzskata Vība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu