Apstiprina Dienvidu tilta pēdējās kārtas būvnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja otrdien akceptēja līguma slēgšanu ar piegādātāju apvienību «ACB, Tilts un Viadukts», kas uzvarēja konkursā par Dienvidu tilta 3. kārtas būvniecības pabeigšanas darbu izpildi, portāls «Apollo» uzzināja Rīgas domē.

Līdzekļus projekta pabeigšanai Rīgas dome plāno iegūt aizņemoties. Galīgais lēmums par līguma slēgšanu un aizņēmuma veikšanu tiks pieņemts Rīgas domes sēdē.

«Dienvidu tilta būvdarbi atsāksies, tiklīdz tiks saņemti aizņēmuma līdzekļi. Posma izbūve no Bauskas līdz Ziepniekkalna ielai ir pēdējais solis, kas pilsētai jāveic, lai Dienvidu tilta kompleksu pilnībā pabeigtu, vēlākais nākamajā gadā,» saka komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.
 
Iepirkuma konkursā uzņēmums «ACB, Tilts un Viadukts» iesniedza visizdevīgāko piedāvājumu un ieguva tiesības pabeigt iesākto tilta posmu.

Līgums ar iepriekšējo būvnieku AS «Transport Systems» tika lauzts pagājušajā gadā pēc pašu uzņēmēju lūguma, jo Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbi finansējuma trūkuma dēļ bija pārtraukti jau 2010.gada vidū.

Savukārt pērn decembrī Rīgas dome izsludināja jaunu iepirkuma konkursu par būvdarbu pabeigšanu.

Rīgas dome nepieciešamos līdzekļus plāno aizņemties no Valsts kases vai kāda cita aizdevēja, kas piedāvās izdevīgākus aizdevuma nosacījumus.

Parāds būs atmaksājams ne ilgāk kā 15 gadu laikā. Aizdevēja izvēlei tiks organizēts iepirkums atbilstoši Publisko iepirkumu likumam vai arī tiks slēgts līgums ar Valsts kasi.

Šogad projekta realizācijai dome plāno aizņemties septiņus miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu