Bijuši gadījumi, kad fotoradari «sajauc» burtus uz auto numurzīmēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Valsts policijas Prevencijas nodaļas vadītājs Edmunds Zivtiņš atzīst, ka par fotoradariem ir gan pamatotas, gan nepamatotas sūdzības, taču lielākoties sūdzības tomēr nav pamatotas.

Sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» Zivtiņš pavēstīja, ka ir bijuši gadījumi, kad fotoradars nav pareizi atpazinis burtus uz automašīnas numurzīmes. «Ir bijuši gadījumi, kad fotoradars sajauc E un F burtus, vai D un O. Šādos gadījumos tiešām protokolus ir saņēmušas personas, kuras nav pārkāpušas noteikumus,» sacīja Zivtiņš.

Runājot par fotoradaru kļūdām, Zivtiņš atzina, ka radaru kļūda ir +3 kilometri stundā (km/h), braucot līdz 100 km/h, bet virs 100 km/h kļūda ir 3%.

Jautāts par brīdinošam ceļa zīmēm pirms fotoradariem, Zivtiņš norādīja, ka ceļa zīmes pirms pārvietojamajiem fotoradariem netiks izvietotas.

«Tas ir diskutabls jautājums visā pasaulē. Uzskatām, ka zīmes nav vajadzīgas. Tas, kur būs radari, ir redzams internetā,» norādīja viņš.

Zivtiņš arī uzsvēra, ka pirms policijas ekipāžām nav brīdinošu ceļa zīmju. «Tā ir fotoradaru būtība – slēptā policijas uzraudzība. Pirms policijas ekipāžām arī nav zīmes. Ātruma pārsniegšana ir nopietns pārkāpums, ir vai nav zīmes,» – tā policijas pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu