«Ober-Haus»: Ceturtajā ceturksnī vērojama būtiska aktivitātes palielināšanās jauno projektu segmentā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jauno projektu pārdošanas segmentā 2011.gada ceturtajā ceturksnī bija vērojama būtiska aktivitātes palielināšanās. Pieprasījums pēc dzīvokļiem jaunajos projektos bija stabils visu ceturto ceturksni, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» dzīvojamo platību tirgus pārskatā par 2011.gada ceturto ceturksni. 

Joprojām interesi par dzīvokļu iegādi jaunajos projektos izrāda pilsoņi no Krievijas, taču arī pašmāju pircēji ir aktīvi, norāda «Ober-Haus». 

Krievijas pilsoņi interesējas par dzīvokļiem, sākot no 90 kvadrātmetriem, par cenu 145 000 līdz 200 000 eiro (no 101 500 līdz 140 000 latu) apmērā, pārsvarā, lai iegūtu uzturēšanās atļaujas. Vietējie pircēji vairāk interesējas par nelieliem divu līdz trīs istabu dzīvokļiem ar balto vai pilnu apdari tuvajā centrā platībā no 50 līdz 80 kvadrātmetriem, kuru cena ir ap 1100 līdz 1200 eiro (770 līdz 840 lati) par kvadrātmetru. 

Ceturtajā ceturksnī liela interese bija par jauniem projektiem, kuru pārdošana tikko tiek sākta. Pēc «Ober-Haus» speciālistu novērojumiem, potenciālie pircēji aktīvi apmeklē atvērto durvju dienas jaunajos projektos, kā arī ātri pieņem lēmumu par dzīvokļa iegādi, ja tas atbilst viņu prasībām. 

Bankas un ar tām saistītie uzņēmumi turpina ik pa laikam piedāvāt tirgū jaunos projektus, kas ir pārņemti no attīstītājiem, teikts pārskatā. 

Pircēji vēlas iegādāties gatavus dzīvokļus ar pilnu iekšējo apdari, taču izskata arī iespēju iegādāties dzīvokļus ar daļēju apdari vai pat bez tās, ja vien tiek piedāvāta laba dzīvokļa cena, konstatējuši «Ober-Haus» speciālisti. Tāpat ļoti svarīgs faktors jaunā projekta izvēlē no pircēju puses ir apsaimniekošanas izmaksas. Tās joprojām būtiski ietekmē pircēju izvēli starp vairākiem projektiem, jo īpaši, tuvojoties apkures sezonai. 

Rīgas aktīvajā centrā jauno projektu dzīvokļu cenas vidēji bija no 1500 līdz 2800 eiro (no 1050 līdz 1960 latiem) par kvadrātmetru, klusajā centrā un Vecrīgā - no 2300 līdz 3100 eiro (no 1610 līdz 2170 latiem), mikrorajonos - no 950 līdz 1400 eiro (no 665 līdz 980 latiem) par vienu kvadrātmetru. 

Salīdzinot jauno projektu cenas gada sākumā ar cenām gada beigās, kopumā tās ir pieaugušas vidēji par 5%, norāda «Ober-Haus». Lielākais jauno projektu cenu kāpums vērojams mikrorajonos, kur gada laikā cenas ir pieaugušas vidēji par 15%. Aktīvajā centrā cenas pieaugušas vidēji par 6%, bet klusajā centrā un Vecrīgā vidēji par 1%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu