Plāno samazināt sodus par ātruma pārsniegšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Tuvāko nedēļu laikā Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) grasās ierosināt izmaiņas likumā, kas mīkstinās sodu par ātruma pārkāpšanu, raksta «Neatkarīgā».

Ja šoferis ātrumu būs pārsniedzis ne vairāk kā 10 kilometrus stundā, naudas sodu aizstās ar brīdinājumu, skaidro CSDD priekšnieks Andris Lukstiņš.

Ja pārkāpumu fiksēs ceļu policijas inspektors, autovadītājam izteiks brīdinājumu un piešķirs soda punktu, savukārt - ja pārkāpumu fiksēs fotoradars, būs tikai brīdinājums, jo par fotoradara fiksētajiem pārkāpumiem soda punktus nepiešķir.

Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš portālam «Apollo» paskaidroja, ka šāda soda mīkstināšana ir normāla, cits jautājums ir - vai mīkstinot sodu par ātruma pārsniegšanu līdz 10 kilometriem stundā, nevajadzētu domāt arī par to, ka par nākošiem kilometriem soda naudas ir jāceļ. Zivtiņš atzīmēja, ka par šo jautājumu noteikti būs diskusijas.

Zivtiņš  tāpat norādīja, ka jaunās izmaiņas varētu stāties spēkā 3-4 mēnešu laikā, jo pirms tam paredzētas plašas diskusijas.

Uz jautājumu, vai šoferi nekļūs bezatbildīgāki pēc šāda soda mīkstinājuma, Zivtiņš atbildēja, ka visā pasaulē eksperti uzskata, ka pirmie desmit kilometri nav bīstami satiksmes drošībai.  «Ja nopietni eksperti saka, ka pirmie pieci vai septiņi kilometri stundā neapdraud satiksmi, tad domāju, ka mums arī tas jārespektē,» sacīja Zivtiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu