Noslēdzies labdarības projekts «Mājas» – palīdzēts vairāk nekā 100 cilvēkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Diāna Lozko

Kopumā uzņēmuma «Ingman Saldējums» un Latvijas Samariešu apvienības organizētajā sirds labo darbu projektā «MĀJAS» tika iesaistītas 79 ģimenes, 11 veco ļaužu pansionāti un 5 dzīvnieku patversmes.

Organizatori mudina ikvienu arī turpmāk palīdzēt līdzcilvēkiem, kuriem palīdzība nepieciešama visvairāk, izmantojot projekta «MĀJAS» interaktīvo mājas lapu «majaslegendas.lv».

Projekta laikā vislielāko atsaucību guva «MĀJAS“ mantu pasts, ar kura starpniecību iedzīvotāji varēja nodot projektā iesaistītajām ģimenēm nepieciešamās mantas. Kopumā «MĀJAS» mantu pastā tika saziedotas vairāk kā 10 000 mantas. Saziedotās mantas bija ļoti dažādas, taču procentuāli visvairāk tika ziedotas drēbes, apavi un mājsaimniecības preces. «MĀJAS“ mantu pasts darbojās vairāk nekā 60 mazumtirdzniecības tīklu veikalos Maxima, Elvi, top!, IKI un Cento visā Latvijā, kā arī degviela uzpildes stacijās Virši-A.

Normunds Labrencis, SIA «Ingman Saldējums» direktors: «Mūsu mērķis bija mainīt labdarības kultūru Latvijā, aicinot palīdzēt ne tikai ar noziedotu latu, bet palīdzot «no rokas rokā» tiem, kuriem palīdzība nepieciešama visvairāk. Kopā ar Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem esam palīdzējuši vairāk nekā 100 cilvēkiem un ģimenēm, un saņemtā atsaucība bija negaidīti augsta. Projekts «MĀJAS» mums kā organizatoriem ir sniedzis neatsveramu gandarījumu, tādēļ ceram to turpināt arī nākošgad, iedibinot kā tradīciju.»

majaslegendas.lv

Projektā «MĀJAS» iesaistījās arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kļūstot par projektā iesaistīto ģimeņu patroniem, tostarp aktrise Santa Didžus, dabas draugs Māris Olte, raidījuma vadītāja un aktrise Vita Balčunaite, TV dīva un raidījumu vadītāja Anna Rozīte, aktrise Indra Burkovska, multimākslinieks Kaspars Zlidnis, dziedātājs Kaža, TV raidījumu vadītāja Gundega Skudriņa, autosportistu Neikšānu ģimene, hokejistu Rēdlihu ģimene u.c.

Kampaņas «Mājas» labo darbu patrons, mūziķis un Latvijas Ielu Vingrošanas sporta biedrības pārstāvis - Kaspars Zlidnis, aicina: «Labu darbu nevar būt par daudz. Aicinu labos darbus darīt ne tikai kampaņveidīgi, bet arī ikdienā, šķietami visnenozīmīgākajos brīžos, uzsmaidot, uzmundrinot, pasniedzot roku, kaut vai klusi aizlūdzot un atbalstot morāli. «Labajiem darbiem» izdevies ne tikai iežēlināt un saraudināt, bet pats svarīgākais - izdevies iepriecināt. Vairāk prieka, mazāk asaru!»

majaslegendas.lv

«MĀJAS» no citiem labdarības projektiem atšķīrās ar pieeju ziedošanas kultūrai – no rokas rokās, no ģimenes ģimenei, no cilvēka cilvēkam. Šādā veidā organizatori vēlējās mainīt ziedošanas kultūru, jo labie darbi nenozīmē tikai noziedot naudu, bet pašiem uzņemties atbildību un palīdzēt ādai ģimenei, cilvēkiem vai dzīvniekiem.

Projekta aizsācēji ir saldējumi «Mājas» kopā ar Latvijas Samariešu apvienību un NVO. Projektu atbalsta mazumtirdzniecības veikalu tīkli «Maxima», «Elvi», «top!», «IKI» un «Cento», kā arī degvielas uzpildes stacija «Virši-A». 

Ikviens tiek aicināts darīt labus un paliekošus darbus. Turklāt darīt tos no sirds! Tā labdarības projekta «MĀJAS» devīze: ļaujies sirds labiem darbiem!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu