Izstrādāta zemes dzīļu izmantošanas kārtība publiskajos ūdeņos un jūrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izstrādājusi zemes dzīļu izmantošanas kārtību, kas attiecas uz derīgo izrakteņu meklēšanu, izpēti un ieguvi, kā arī ģeoloģisko, ģeofizikālo un ģeoekoloģisko izpēti publiskajos ūdeņos un Latvijas teritoriālajā jūrā, portālam «Apollo» sacīja Linda Tilta, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve. 

To paredz ceturtdien, 26.janvārī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta noteikumu projekts «Zemes dzīļu izmantošanas kārtība publiskajos ūdeņos, Latvijas Republikas teritoriālajā jūrā un ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā un valsts nodevas par tiesībām izmantot zemes dzīles maksāšanas kārtība un apmērs». 

Noteikumu projekts nosaka prasības, kas un kā organizē konkursu zemes dzīļu izmantošanas licences saņemšanai publiskajos ūdeņos un jūrā. Ja zemes dzīļu izmantošana nepieciešama saistībā ar būvniecību, šī licence tiek izsniegta būvniecības vai ģeoloģiskās izpētes veicējam. 

Atbilstoši izstrādātajiem noteikumiem Latvijas tiešās un pastarpinātās pārvaldes iestādes un komersanti varēs ierosināt licences laukuma noteikšanu publiskajos ūdeņos un jūrā. 

Tāpat normatīvā akta projekts nosaka ikgadējās valsts nodevas apmērus par tiesībām izmantot zemes dzīles publiskajos ūdeņos un Latvijas teritoriālajā jūrā par attiecīgās licences laukuma kvadrātmetru gadā.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu