Jonass no KTM saņems augstākās kvalitātes motociklus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušā gada pasaules čempions motokrosā 85 kubikcentimetru klasē Pauls Jonass līguma ietvaros ar KTM rūpnīcas komandu saņems trīs motociklus, šodien notikušajā preses konferencē pastāstīja sportists.

Jonass šoien kā pirmo saņēma standarta KTM motociklu, kas tiks izmantots treniņiem, bet līdz šī mēneša beigām viņš tiks arī pie diviem motocikliem ar rūpnīcas nodrošinājumu. Tomēr, kā atzina Jonasa menedžeris un pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem Kristers Serģis, KTM motocikli jau ir kvalitatīvākie pasaulē arī ar standarta nodrošinājumu.

«Līgumu ar KTM komandu esmu parakstījis uz pieciem gadiem, iegūstot rūpnīcas tehnisko nodrošinājumu,» stāstīja Jonass. Tomēr sportists atzina, ka arī pagājušajā gadā viņam jau bijis konkurētspējīgs motocikls. «Varbūt citi motocikli bija nedaudz ātrāki vieglākā svara dēļ, tomēr arī manējo mehāniķis bija sagatavojis ļoti augstā kvalitātē.»

Kā ziņots, KTM plānos ietilpst, ka Jonass, kuram šomēnes palika 15 gadi, pēc trim gadiem kļūt par rūpnīcas komandas braucēju pasaules čempionāta MX2 klasē.

«Ceļš uz līgumu ar rūpnīcu bija garš, tomēr paldies, ka viņi novērtēja potenciālu un nodrošināja Paulu ar konkurētspējīgāko tehniku,» stāstīja Serģis.

Šogad Jonass startēs 125 kubikcentimetru klasē, piedaloties EMX Eiropas čempionātā, kas risinās paralēli pasaules čempionāta posmiem MX1 un MX2 klasē, un Vācijas ADAC jauniešu kausā, kurā paralēli startēs arī braucēji ar 250 kubikcentimetru motocikliem.

«Tā kā Eiropas čempionāts notiek pasaules čempionātam MX1 un MX2 klasē, viņam blakus būs visi lielie braucēji un rūpnīcas pārstāvji, kas ir ļoti noderīgi,» stāstīja Serģis. «Bet Vācijā viņš brauks kopā ar spēcīgākiem motocikliem, lai varētu attīstīties, nevis tikai braukt visiem pa priekšu.»

20. februārī Jonass aizvadīs pirmos treniņus ar KTM rūpnīcu, kurā piedalīsies arī visi komandas spēcīgākie sportisti.

Tāpat sportists cer šogad arī maksimāli daudz braukt Latvijā.

Kā ziņots, 2011. gadā Jonass ne tikai uzvarēja pasaules junioru čempionātā, bet arī parādīja iespaidīgu sniegumu arī Vācijas ADAC junioru kausā, uzvarot visos braucienos, izņemot pirmo, kurā viņš finišēja otrajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu