Ameriks: jaunās organizācijas mērķis nav pozicionēt mani politiski

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jaunveidojamās organizācijas mērķis nav pozicionēt mani politiski, - LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Kā ziņots, šodien plkst.15 Mazajā ģildē, Amatu ielā 3/5, Ameriks kopā ar domubiedriem un atbalstītājiem informēs par jaunas sabiedriski politiskas organizācijas veidošanu. Tās mērķis ir apvienot rīdziniekus un pilsētas patriotus, kuriem ir svarīga Rīgas šodiena un kuri ar savu darbu un entuziasmu gatavi kalpot savai pilsētai arī turpmāk.

Kā norādīja Ameriks, šodien paredzēts sanākt kopā aptuveni 90 domubiedriem, lai paziņotu par šādas organizācijas veidošanas sākšanu.

Viņš sacīja, ka jaunā organizācija nebūs LPP/LC vai kādas citas bijušās partijas saistību un ideju pārņēmēja, «tā [LPP/LC] savu darbību ir noslēgusi».

Jā izdosies izveidot jauno politisko organizāciju, tās mērķis nebūs iekļūšana Saeimā, bet pārstāvība Rīgas domē. «Ir ļoti daudz cilvēku, kas ir bijuši politikā un kuru mērķis nav iekļūšana Saeimā,» sacīja Ameriks un piebilda, ka viņš ir uzrunājis vairākus sabiedriski aktīvus izglītības, kultūras un citu jomu pārstāvjus, piemēram, Kultūras akadēmijas rektoru Jāni Sīli, Latvijas nacionālās operas vadītāju Andreju Žagaru un daudzus citus, kas ikdienā strādā Rīgā.

Jau ziņots, ka organizācijas veidošanas procesā Ameriks uzrunājisarī savus 11 biedrus, ar kuriem kopā no LPP/LC saraksta tika ievēlēts Rīgas domē, taču viņš uzsvēra, ka mērķis nav klonēt LPP/LC, bet gan iet citu ceļu - veidot jaunu organizāciju, kas apvienos cilvēkus, kuri ikdienā strādā Rīgas labā.

Ameriks uzrunājis vairākus desmitus izglītības, kultūras, sporta, zinātnes darbinieku, kas sevi pierādījuši Rīgā, un saņēmis lielu atbalstu idejai, ka šie spēki jāapvieno. Partijas kodola aprises jau ir skaidras, tomēr publiski tās tiks darītas zināmas šodien, kad Ameriks informēs par turpmāko darbību un formulēs jaunveidojamās partijas pozīciju. Jaunajā organizācijā nebūs atrodams viens no bijušās LPP/LC kolorītākajiem politiķiem, bijušais Saeimas deputāts un Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers.

Iepriekš, runājot par Amerika nolūkiem, topošā organizācija tika dēvēta par Rīgas partiju, taču 2011.gada nogalē šo nosaukumu pieņēmusi partija «Latvijas atmoda». Ameriks gan norādīja, ka vispirms ir svarīgi izveidot saturu un tikai pēc tam nāks nosaukums.

Kā ziņots, pērn 1.decembrī LPP/LC kongresa delegāti ar 119 balsīm par, 32 pret, septiņiem delegātiem atturoties, nolēma izbeigt Šlesera reformu partijas LPP/LC darbību.

No LPP/LC saraksta 2009.gadā Rīgas domē ievēlēti 12 deputāti - Ameriks, Eiženija Aldermane, Andris Bērziņš, Mihails Gavrilovs, Vita Jermoloviča, Dmitrijs Pavlovs, Vjačeslavs Stepaņenko, Jānis Šmits, Raimonds Timma, Dainis Turlais, Irina Vinnika un Jānis Zaržeckis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu