«Twitter» ieviesīs vēstījumu cenzūru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

No 26.janvāra īso vēstījumu sociālais tīkls «Twitter» sācis bloķēt nepiemērotu saturu (tā sauktos «tvītus») saskaņā ar atsevišķu valstu likumdošanu un paradumiem, paziņots «Twitter» oficiālajā blogā «Twitter Blog».

Līdz šim «Twitter» ir bijis spiests izņemt un padarīt visiem lietotājiem neredzamu saturu, kas aizliegts tikai dažās valstīs - piemēram, nacisma slavēšanu, kas aizliegta Vācijā un Francijā.

Turpmāk šāds saturs tiks bloķēts tikai attiecīgajās valstīs, par to informējot vēstījuma autoru un «Twitter» auditoriju. Tas nozīmē, ka aizliegtu saturu, piemēram, jūsmošanu par Vācijas diktatoru Ādolfu Hitleru, varēs bloķēt Vācijā un Francijā, bet to redzēs «Twitter» lietotāji citās valstīs.

Kā ziņo informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «News.com», sakarā ar «Twitter» paziņojumu izskanējušas pirmās bažas, ka tagad autoritāras valstis, uzzinājušas par iespējām piemērot savus cenzūras standartus «Twitter» ierakstiem, šādu iespēju izmantos.

www.chillingeffects.org

«Twitter» blogā teikts, ka pagaidām jaunās vēstījumu bloķēšanas iespējas vēl nav izmantotas. Savukārt «News.com» norāda, ka pazīstamas IT kompānijas jau ir piemērojušas dažādu valstu likumos paredzētos ierobežojumus darbībai internetā. «Google» 2006.gadā piemēroja savu meklēšanas rīku Ķīnas prasībām bloķēt dažas politiskas tēmas, bet portāls «Yahoo!» no 2001.gada bloķēja ar nacismu un rasistisko organizāciju saistītu piemiņas priekšmetu tirdzniecību Vācijas un Francijas lietotājiem.

Pērn septembrī «Twitter» oficiāli paziņoja, ka sociālajam tīklam ir aptuveni 100 miljoni aktīvu lietotāju.

Pēc interneta projektu izstrādes kompānijas «Soon» līdzīpašnieka Ernesta Štāla rīcībā esošās informācijas, «Twitter» lietotāju skaits, kas saistīti ar Latviju, ir aptuveni 50 000, taču aktīvi esot tikai aptuveni 15 000. Šis skaitlis gan katru dienu pieaug.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu