Latvijā drēbēm nesamērīgi uzcenojumi. Kam jānotiek, lai pārmācītu tirgotājus?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Izpārdošanas, iepirkšanās internetā vai braucieni uz ārzemēm - tās ir alternatīvas, kuras apģērba iegādei izvēlas arvien lielāka daļa Latvijas iedzīvotāju.

Uzzinot, ka pie mums drēbes maksā 3, 5 un pat 10 reizes dārgāk nekā citās valstīs, vairs neceļas roka tās iegādāties šeit.

Čības, kuru pašizmaksa ir 20 santīmi, pie mums veikalā maksā 10 latus, bet kleitām, uzvalkiem, mēteļiem un citām ikdienas drēbēm uzcenojums svārstās no 3 līdz pat 16 reizēm. To izpētījusi Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija, kura skaidro, ka lielākā daļa pie mums tirgoto dārgo un ekskluzīvo zīmolu produkcijas tiek ražota Ķīnā par santīmiem. Savukārt uzraksts «jaunā kolekcija» bieži vien ir tikai tukši vārdi.

Kam jānotiek, lai pārmācītu tirgotājus, un vai vienas apģērbu veikala ķēdes ienākšana Latvijā var mainīt situāciju tirgū kopumā, plašāk skaties «Panorāmas» sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu