Sāks darboties atbalsta grupa māmiņām, kuras aprūpē savu bērniņu slimnīcā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas Bērnu slimnīcas Vecāku mājā sāks darboties atbalsta grupas māmiņām, kuras aprūpē savu bērniņu slimnīcā,  informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Elīna Neimane.

Plānots, ka kopīgas tikšanās notiks reizi nedēļā, sestdienās no plkst.10 līdz plkst.11.30. Bērna atveseļošanās periodā svarīgi apzināties sevi un savas izjūtas, arī slimnīca ir neierasta vide, tāpēc tikšanās reizēs būs iespēja pārrunāt gan pārdzīvojumus, gan arī praktiskus jautājumus.

Abas atbalsta grupas vadīs Vecāku mājas brīvprātīgā darbiniece Evita Maurmane, kura pati piedzīvojusi bērna zaudējumu un vēlas sniegt emocionālu atbalstu citiem vecākiem.

«Šīs nebūs terapijas grupas un neatsvērs vizītes pie psihoterapeita, taču tās ir viens no resursiem, kas var sniegt tik nepieciešamo atbalstu. Tā būs iespēja sievietēm uzklausīt vienai otru, vairāk izprast savas izjūtas un atgūt ticību saviem spēkiem. Nepieciešamības gadījumā tiks pieaicināts arī Vecāku mājas psihologs vai kapelāns,» norāda Maurmane.

Tāpat Vecāku mājā darbojas atbalsta grupa vecākiem, kuri piedzīvoja bērna zaudējumu. Tikšanas norisināsies katru otro nedēļu otrdienās no plkst.18.30 līdz plkst.20.30. Atbalsta grupas galvenais darbības princips ir dalīties un uzklausīt. Vecāki ir laipni aicināti dalīties savā pieredzē un pastāstīt, kas viņiem palīdzēja atgūties no zaudējuma, lai pilnvērtīgi dzīvotu tālāk - bez dusmām, aizvainojuma un vainas apziņas. Kopīgajās tikšanās reizēs vecākiem būs iespēja uzmundrināt vienam otru, vienlaikus tā būs arī vieta, kur kopīgi paklusēt, lai pieminētu savu zaudējumu.

Vecāku māja atrodas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā Vienības gatves novietnē un ir paredzēta pacientu vecākiem, kuri vēlas būt blakus savam bērnam, kamēr notiek ārstniecības process slimnīcā.

Vecāku mājā ir deviņas guļamistabas ar 20 gultasvietām, veļas mazgājamā istaba, virtuve, kā arī ēdamistaba kopā ar atpūtas istabu. Ir arī ģimenes istabas, kurās var palikt vecāki kopā ar slimā bērna māsām un brāļiem, kā arī kāds no vecākiem ar bērnu, kurš ierodas, piemēram, uz divām dienām, lai veiktu vairākas pārbaudes un saņemtu speciālistu konsultācijas.

Vecāku mājā pieejamas arī psihologa, sociālā darbinieka, jurista un garīdznieka konsultācijas un palīdzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu