Indonēzijā vētrās gājuši bojā 14 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Indonēziju piemeklējuši spēcīgi vēji un lietusgāzes, kas pēdējo pāris dienu laikā laupījušas jau 14 cilvēku dzīvības, svētdien paziņojušas amatpersonas.

«Kopumā gājuši bojā 14 cilvēki, 60 cilvēki ir ievainoti,» aģentūrai AFP paziņoja Nacionālās Katastrofu seku likvidācijas aģentūras preses pārstāvis Sutopo Purvo Nugroho, piebilstot, ka bojāgājušos nosituši krītoši koki.

Pēdējo pāris dienu laikā spēcīgie vēji un lietusgāzes nodarījušas postījumus vairāk nekā 2300 ēkām 35 reģionos Javas un Bali salās, informēja Nugroho.

«Bet tagad tropiskais ciklons (..) ir vājinājies un attālinās no Indonēzijas,» viņš piebilda.

Pagājušajā nedēļā spēcīgo vēju dēļ netālu no Bali gandrīz apgāzās kāds prāmis, uz kura klāja atradās vairāk nekā 200 cilvēki, bet par laimi starpgadījums beidzās bez upuriem vai ievainotajiem, vēstīja laikraksts «Jakarta Globe».

Vētras, spēcīgas lietusgāzes un zemes nogruvumi Indonēzijā ir ierasta parādība ikgadējās lietus sezonas laikā, kas ilgst no decembra līdz februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu