Berkulis: ar fizisko kondīciju Rastorgujevam viss ir kārtībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas biatlona izlases treneris Intars Berkulis sarunā ar «Apollo» atzinīgi novērtēja Andreja Rastorgujeva izcīnītās piektās vietas Eiropas čempionāta sprinta un iedzīšanas distancēs.

«Īstenībā piektā vieta ir labs sasniegums, lai gan vienmēr jau gribas dabūt medaļu. Taču pie godalgām vēlas tikt arī visu pārējo komandu biatlonisti un treneri, tādēļ visu izšķir nianses. Domāju, ka Andrejam izdevies sasniegt labus rezultātus,» vērtē Berkulis.

Pirms Eiropas čempionāta treneris nebija optimistiski noskaņots par Rastorgujeva izredzēm cīnīties par augstām vietām, tacu tagad ar prieku nākas atzīt, ka radušais iespaids bijis mānīgs. «Ar sportiskās formas novērtējumu sanāca maldīgi. Treniņi notika kalnos un tur Andrejs patiešām neizskatījās labi, taču, kad nokāpām lejā, tad viņam «atnāca vaļā». Ar fizisko kondīciju tagad viss ir kārtībā un tai vajadzētu kļūt pat labākai

Šodien, plkst. 14.00 Latvijas biatlonisti startēs 20 kilometru individuālajā distancē, kurā Berkulis izceļ lielo šaušanas precizitātes nozīmi. «Būs pareizi jāsadala spēki. Ienākšana šautuvē šeit ir viltīga, jo pirms šaušanas ir garš posms, kurā jāslīd lejā, tādēļ pirms tā jānāk iekšā ar lielu slodzi. Kļūdīties šaušanā nozīmē zaudēt vienu minūti, kuru trasē atvinnēt vairs nav iespējams.»

Eiropas čempionātā piedalās biatlonisti līdz 26 gadu vecumam, tomēr čempionāts uzskatāms par atklātu, jo tajā startē ne tikai vecā kontinenta pārstāvji.

«Protams, biatlona lielvalstīm šeit nav jāstartē ar domu par papildus finansējumu, taču arī šīs komandas ar miljonu budžetiem nebrauc uz sacensībām tāpat vien,» uzsver Latvijas biatlona izlases treneris. «Mums šīs sacensības ir ļoti nozīmīgas, lai pretendētu uz Latvijas olimpiskās vienības finansējumu. Ja mēs nebūtu spiesti šeit startēt finansiālu apstākļu vadīti, tad drīzāk brauktu uz Pasaules kausa posmu Holmenkollenā, kas sāksies nedēļas vidū

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu