Brāļiem Daideriem finansējuma pietiek tikai trim PČ posmiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušā gada pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem kopvērtējuma otrās vietas ieguvējiem Jāņa un Laura Daideru ekipāžai jaunajā sezonā finansējuma pietiek tikai pirmajiem trim pasaules čempionāta posmiem, vēsta sportistu mājaslapa internetā «teamdaiders.lv».

Pagājušajā nedēļā Latvijas ekipāža devās uz Vāciju pie Frīdhelma Cābela uz tradicionālo pasākumu starp sezonām, uz kuru motokrosa ekipāžu motociklu dzinēju ražotājs aicina visus, kuri izmanto viņa dzinējus. Sadarbība ar Cābelu turpināsies, un par to pie reizes arī tika runāts. Vēlāk Daideri dosies uz Nīderlandi, kur tiks likts kopā viņu motocikls, bet tad - uz treniņiem Itālijā vai Spānijā.

Tāpat kā pagājušajā sezonā, brāļi Daideri vispirms brauks ar pagājušā gada motociklu, bet vēlāk pasaules čempionāta ceturtajā posmā paredzēts pārsēsties uz jauno motociklu, kas pirms tam tiks piebraukts treniņos un mazākos motokrosos.

Tiesa, kā vēsta mājaslapa, plānotais var neizdoties, jo šobrīd sportistiem nav pārliecības, ka viņiem izdosies tikt līdz čempionāta ceturtajam posmam.

Šosezon komandai ar finansiālu atbalstu vairs nepalīdzēs AS «Latvijas Valsts meži» (LVM), kuras emblēma pateicības nolūkā gan paliks uz sportistu formastērpiem. Tāpat pasaules vicečempioni nav atrodami valsts atbalstāmo sportistu sarakstā.

«Daideriem ir vietējie Latvijas privātie atbalstītāji, ir tādi paši atbalstītāji Vācijā, Nīderlandē un Beļģijā. Līdzekļu pietiks, lai nobrauktu visus posmus Vācijas atklātajā čempionātā un lai iesāktu pasaules čempionātu - pirmajiem diviem vai trim posmiem. Kas būs tālāk, to pašreiz nezina neviens. Iespējams, ka nāksies nevis spēkoties par čempionu titulu, bet gan vispār noiet no distances pasaules čempionātā. Tāda pašreiz ir situācija,» teikts sportistu mājaslapā publiskotajā paziņojumā.

Kā ziņots, Daideri pagājušā gada nogalē uzvarēja «Latvijas Gada balvas sportā 2011» nominācijā «Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists». Tāpat Daideri kļuva par Vācijas čempioniem, kā arī palīdzēja Latvijas blakusvāģu komandai izcīnīt otro vietu Eiropas Nāciju kausa finālsacensībās.

Pagājušā gada pasaules čempionāta noslēguma kopvērtējumā Daideri izcīnīja otro vietu, par deviņiem punktiem atpaliekot no Nīderlandes pilota Daniela Vilemsena, kurš startēja kopā ar beļģu kantētāju Svenu Verbrugi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu