Dienvidu tilta 3. kārtu plāno pabeigt nākamgad

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Plānotie būvdarbi tiks pabeigti nākamajā gadā un, iespējams, par zemākām izmaksām, bet noteikti nepārsniedzot plānotos 17,5 miljonus latu. Dienvidu tilta būvdarbi atsāksies, tiklīdz tiks saņemti aizņēmuma līdzekļi, norāda pašvaldības speciālisti.

Vēlākais, šī gada vasarā atsāksies Dienvidu tilta celtniecība, būvdarbus plānots pabeigt nākamajā gadā, jo otrdien Rīgas dome atļāva Satiksmes departamentam slēgt līgumu ar piegādātāju apvienību «ACB, Tilts un Viadukts» par tilta 3. kārtas būvniecības darbu pabeigšanu, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. Minētā apvienība uzvarēja pašvaldības rīkotā konkursā.

Iepirkuma konkursā uzņēmums «ACB, Tilts un Viadukts» iesniedza visizdevīgāko piedāvājumu un ieguva tiesības pabeigt iesākto tilta posmu. Līgums ar iepriekšējo būvnieku AS «Transport Systems» tika lauzts pagājušajā gadā pēc pašu uzņēmēju lūguma, jo Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbi finansējuma trūkuma dēļ bija pārtraukti jau 2010.gada vidū. Savukārt pērn decembrī Rīgas dome izsludināja jaunu iepirkuma konkursu par būvdarbu pabeigšanu.

Rīgas dome nepieciešamos līdzekļus, saskaņā ar Finanšu ministrijas doto atļauju, aizņemsies no Valsts kases vai cita aizdevēja, kas piedāvās izdevīgākos aizdevuma nosacījumus. Tas būs atmaksājams ne ilgāk kā 15 gadu laikā. Šogad projekta realizācijai dome plāno aizņemties septiņus miljonus latu.

Dienvidu tilta trešās kārtas jeb Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla būvniecības ietvaros tiks pabeigta Daugavas kreisā krasta automaģistrāle - Jāņa Čakstes gatve, kas savienos Dienvidu tiltu ar Ziepniekkalna ielu un veidos tilta maģistrālos pievedceļus Pārdaugavā. Projekta īstenošanas laikā tiks izbūvēti Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas divu līmeņu šķērsojums un Jāņa Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas šķērsojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu