Šonakt naktspatversmēs uzturējies šoziem lielākais cilvēku skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gaties Dieziņš/LETA

Šonakt, joprojām pazeminoties gaisa temperatūrai, Rīgas naktspatversmēs ir bijis šoziem lielākais apmeklētāju skaits – 874 cilvēki, portālu «Apollo» informēja Rīgas domē.

Naktspatversmes strādā visu diennakti, tajās palielināts vietu skaits līdz 897 vietām.

«Rīgas pašvaldība nodrošina patvērumu visiem, kam tas ir nepieciešams. Šobrīd naktspatversmēs joprojām ir brīvas vietas, un tur divreiz dienā izsniedz bezmaksas ēdienu, var nomazgāties siltā dušā, nomainīt drēbes. Būtiski ir, lai cilvēki, kas nonākuši grūtā situācijā, šo iespēju izmantotu. Nebūsim vienaldzīgi, nepaiesim garām tiem, kam šī palīdzība ir vajadzīga!» saka Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs.

Rīgas patversmes Mobilā brigāde vidēji dienā saņem septiņus rīdzinieku zvanus, kas ziņo par bezpajumtniekiem. Šonedēļ uz patversmēm atvesti 10 cilvēki, trīs no tiem – šorīt. Vēl dažus bezpajumtniekus mobilā brigāde nogādājusi  uz policiju vai slimnīcu.

Rīgas pašvaldība aicina rīdziniekus ziņot Rīgas patversmes Mobilajai brigādei pa tālruni 27023550 gadījumos, ja viņu redzeslokā nonāk cilvēki, kuri uzturas nepiemērotos apstākļos, piemēram, dzīvo pamestās mājās, dārza būdiņās vai zem klajas debess. Lūgums nepaiet garām uz ielas gulošiem cilvēkiem, bet zvanīt vai nu Mobilajai brigādei tās darba laikā, vai Rīgas pašvaldības policijai pa tālruni 02, pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai citiem dienestiem, jo aizmigšana tādā aukstumā gandrīz vienmēr beidzas letāli vai smagiem apsaldējumiem.

Iedzīvotāji tiek aicināti informēt par saviem kaimiņiem, vientuļiem cilvēkiem, ja viņiem nav malkas apkurei vai dzīvoklī atslēgts siltums, zvanot uz Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, darba dienās darba laikā no plkst. 9 līdz plkst. 17, piektdienās no plkst. 9 līdz plkst. 16.

Rīgā darbojas septiņas naktspatversmes, kur tiek nodrošināta uzturēšanās, kā arī personiskās higiēnas iespējas, uzturs, apģērbs, sociāla darbinieka un mediķa pakalpojumus.

Naktspatversmes vīriešiem un sievietēm:
Bolderāja, Esplanādes ielā 1;
Latgales priekšpilsēta, Gaiziņa ielā 7).

Nakts patversmes sievietēm:
Latgales priekšpilsēta, Bārddziņu ielā 2,
Ziemeļu rajons, Tvaika ielā 2, korpuss 12.

Naktspatversmes vīriešiem:
Latgales priekšpilsēta, Maskavas ielā 208,
Latgales priekšpilsēta, Maskavas ielā 336,
Zemgales priekšpilsēta,  Kartupeļu ielā 8.

Dienas laikā personas bez noteiktas dzīvesvietas var uzturēties Rīgas patversmes dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Rīgas iedzīvotājiem Katoļu ielā 57, kas strādā katru dienu, arī brīvdienās, no plkst. 9 līdz plkst. 17. Šajās brīvdienās šeit uzturējās vidēji 125 cilvēki.

Patversmē Maskavas ielā 208 un dienas centrā Katoļu ielā 57 iedzīvotāji aicināti ziedot ziemai atbilstošu apģērbu, apavus, segas, bet visām lietām jābūt tīrām un lietošanas kārtībā.

Pilsētā darbojas Rīgas domes līdzfinansētas četras zupas virtuves, kas ikdienā izsniedz kopā 966 porcijas piecas reizes nedēļā.

Zupas virtuves atrodas:

Čiekurkalna tirgū, Ropažu ielā 70, kura strādā darba dienās no plkst. 13 līdz plkst. 14;

Āgenskalna tirgus rajonā, skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu, strādā darba dienās no plkst. 12 līdz plkst. 13;

Kr. Barona iela 56, strādā katru dienu, izņemot svētdienas, no plkst. 9. līdz plkst 11;

Kr. Barona iela 126, strādā katru dienu no plkst. 12 līdz plkst.13;

dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem (Katoļu ielā 57), strādā katru darba dienu no plkst. 13  līdz plkst. 15 (pusdienas saņem tie klienti, kuri piedalās dienas centra nodarbībās, un veic līdzdarbības pienākumus).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu