LNVM pasākums sākumskolas vecuma bērniem «Viduslaiku bruņinieki»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

4.februārī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (LNVM) tematisks pasākums sākumskolas vecuma bērniem «Viduslaiku bruņinieki»

Ar 2012. gadu muzejs reizi mēnesī atsācis rīkot tradicionālās Ģimenes dienas. Tematiskie pasākumi notiek katra mēneša pirmajā sestdienā (izņemot jūniju, jūliju, augustu) Rīgas pils 3. stāvā. Uz Ģimenes dienu pasākumiem tiek aicināti 6-11 gadus veci bērni kopā ar vecākiem, vecvecākiem vai pavadoņiem.

4.februārī plkst. 12.00 īpaši gaidīti tie bērni, kurus interesē viduslaiku bruņinieki. Pasākuma dalībnieki varēs noklausīties stāstu par bruņinieku dzīvi - par to, kā senie karotāji tērpās dodoties kaujās, kādi ieroči tika lietoti kara laukā un turnīros, kādi bija bruņinieku likumi un kādi noteikumi bija jāievēro augstdzimušam zēnam, lai, sasniedzot noteiktu vecumu, to iesvētītu bruņinieka kārtā. Ieročus un bruņu detaļas, pasākuma vadītājas uzraudzībā, dalībnieki arī paši varēs novērtēt, paturot tos rokās.

Noslēgumā - teatralizēts uzvedums, kurā varēs piedalīties bērni, vecākiem paliekot skatītāju lomās. Bērni pārģērbsies tērpos, kas darināti pēc viduslaiku apģērbu paraugiem. Tiks izvēlēts karalis un ieroču nesējs, kurš tad arī tiks iesvētīts jaunā bruņinieka kārtā. Paredzētas arī karalienes, karaļa padomdevēja, bruņinieku, ieroču nesēju, austrumu tirgotāja, galma āksta, pāžu un dāmu lomas.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Ģimenes dienas vecākiem un bērniem sniedz iespēju brīvo laiku pavadīt kopā interesanti un saturīgi, atraktīvā veidā iepazīstoties ar muzeja ekspozīcijām un izstādēm.

Pasākuma norisi muzejā var fotografēt.

Ieejas maksa ģimenei - Ls 2,50.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu