Kuldīga aicina uz brīvdabas kino seansiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Brīvdabas kinoteātris atjaunotajā Kuldīgas Pilsētas dārzā, kas atrodas līdzās Kuldīgas novada muzejam, darbu sāksa 6. augustā un nedēļas nogalēs aicina uz latviešu kino «Zelta fondu» seansiem.

Šogad paredzētas šādas brīvdabas kino izrādes:

  • 27. augustā – «Kuldīgas stāsti»,
  • 1. septembrī – «Sprīdītis»,
  • 3. septembrī – «Pie bagātās kundzes»,
  • 8. septembrī – «Purva bridējs».

Filmu sākums plkst. 22.00.

Kinoteātris izveidots Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta «Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība» ietvaros.

Projektā Pilsētas dārzam tika atjaunota infrastruktūra kā pilsētbūvnieciskā pieminekļa «Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs» daļai, lai Pilsētas dārzs kļūtu par vienu no galvenajiem tūrisma objektiem reģionā, kurā tiktu piedāvāti kvalitatīvi kultūrtūrisma produkti.

Viens no šādiem produktiem ir izveidotais brīvdabas kino – vienīgais šāda veida kinoteātris Latvijā, kas brīvā dabā, aprīkots ar modernu un jaudīgu aparatūru, nodrošinās augstvērtīgu attēla un skaņas kvalitāti.


Paredzams, ka nākamajā gadā Pils parka brīvdabas kinoteātris darbosies no maija līdz septembrim nedēļas nogalēs un speciālajos pasākumos, piemēram, pilsētas festivālā jūlijā, hercoga Jēkaba dzimšanas dienā – 28. oktobrī, valsts svētkos – 18. novembrī, Valentīna dienā u.c., skatītājiem piedāvājot gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino, gan videomākslas projektus.

Nākamajā sezonā Kuldīgā paredzēts izveidot pašiem savu filmu festivālu un uzsākt sadarbību ar kino un videomākslas festivālu organizācijām gan Latvijā, gan ārzemēs.

Jāpiebilst, ka līdz ar Pilsētas dārza atjaunošanu, Kuldīga ir tapusi par vienu skaistu un sakārtotu vietu bagātāka – atjaunotais Pilsētas dārzs jau paspējis kļūt par daudzu kuldīdznieku iemīļotu atpūtas un pastaigu vietu.

Agrākais parks ir pārvērties līdz nepazīšanai – atjaunota ūdenskrātuve ar strūklaku, izveidoti gājēju celiņi, izbūvēta lapene, skatu laukumi, tiltiņi, rekonstruēti parka stādījumi, labiekārtota teritorija ar soliņiem, informācijas stendiem un norādēm.

Līdztekus būvniecības darbiem projektā notika arī dažādas citas aktivitātes, par kuru īstenošanu rūpējās Kuldīgas tūrisma attīstības centrs (TAC). TAC pārziņā bija pagājušajā vasarā notikušais slēpņosanas (geo-caching)  pasākums, ar projekta atbalstu tiek veidota vecpilsētas pastaigu karte un ir ierunāts audiogids, kas jau šobrīd pieejams jebkuram interesentam. Piezvanot pa tālruni 63623333, un, piemēram, nospiežot kodu 119, iespējams saņemt izsmeļošu informāciju par Ventas rumbu. Kopumā audiogids iepazīstina ar 17 izciliem objektiem Kuldīgā. Audiogida tālruni un kodus plānots izvietot pie katra objekta uz īpašas plāksnītes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu