Latvijas biatlonistiem 11. vieta EČ stafetē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas vīriešu biatlona stafetes komanda šodien ierindojās 11. vietā Eiropas čempionāta 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās.

Latvijas izlases sastāvā sacensībās startēja Andrejs Rastorgujevs, Artūrs Koļesņikovs, Toms Praulītis un Rolands Pužulis.

Rastorgujevs un Koļesņikovs šaušanā katrs izmantoja pa piecām rezerves patronām, veicot pa vienam soda aplim, bet Praulītis un Pužulis no soda apļu veikšanas izvairījās, izlietojot pa attiecīgi četrām un trim rezerves patronām.

Uzvaru sacensībās svinēja Vācijas kvartets Daniels Bēms, Matjašs Bišls, Johaness Kūns un Ēriks Lesers, kuri kopumā izmantoja desmit rezerves patronas, bet soda apļus neveica un finišā par 10,8 sekundēm apsteidza otrajā vietā finišējušos Norvēģijas biatlonistus, kuri izmantoja tikai sešas rezerves patronas un soda apļus neveica. Trešajā vietā minūti un 5,2 sekundes aiz vāciešiem ierindojās Krievijas komanda, kas veica vienu soda apli un izmantoja septiņas rezerves patronas.

Latvijas komanda no vāciešiem atpalika par piecām minūtēm un 26,2 sekundēm. Kopumā sacensības sāka 14 komandas, bet to gaitā par apli tika apdzīta Turcija.

Tikmēr sievietēm 4x6 kilometru stafetes sacensībās, nestartējot Latvijas biatlonistēm, uzvaru svinēja Ukrainas komanda, otrajā vietā ierindojās Krievija, bet trešās bija Vācijas biatlonistes.

Šīs bija pēdējās Eiropas čempionāta sacensības, kurās startēja pieaugušie (līdz 26 gadu vecumam) un junioru vecuma biatlonisti.

Latvijai augstāko rezultātu sasniedza Rastorgujevs, kurš pieaugušo konkurencē ieņēma piekto vietu gan sprinta, gan iedzīšanas distancēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu