Čepānis asi brīdina par iespējamu zaudējumu referendumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušie Augstākās padomes (AP) deputāti, kuri savulaik balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu, pieņēmuši aicinājumu iet un piedalīties 18.februāra referendumā.

Sarunā Latvijas Televīzijā bijusī AP deputāte Velta Čebotarenoka sacīja, ka šis ir brīdis, kad tiek apdraudēta Latvijas neatkarība. Tagad tiek darīts viss, lai sašķeltu Latvijā dzīvojošās tautas, kas līdz šim dzīvojušas draudzīgi.

Bijušais AP deputāts Georgs Andrejevs līdzīgi kā eksprezidente Vaira Vīķe-Freibera domā, ka gadījumā, ja referendumā pret otru valsts valodu nobalsojušo skaits būs tikai nedaudz lielāks, nekā par nobalsojušo skaits, to, protams, izmantos tie spēki, kas nav labvēlīgi Latvijai. Tā būšot viņu uzvara.

«Ja jau reiz mēs esam izprovocēti uz šo pasākumu, tad mums sava griba ir jāpauž,» teica Andrejevs.

Savukārt visnotaļ asā tonī savu viedokli pauda bijušais AP deputāts Alfreds Čepānis. «Nekad nevarēju iedomāties, ka lieta aizies tik tālu. Tas ir vienīgi mūsu politiķu nekompetences un gļēvulības dēļ. Sen jau vajadzēja visus šos bļaurus, tādus, kā Lindermans, nolikt pie vietas,» sacīja viņš.

Čepānis sacīja: ja nebūs viens miljons latviešu pret krievu valodu, tad mēs esam zaudējuši vienreiz par visām reizēm. «Tiem [pret nobalsojušajiem] ir jābūt miljonam vismaz!» – tā Čepānis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu