Vaidere gribētu, lai tiktu ieviests «pilsoņa zvērests»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiroparlamenta deputāte Inese Vaidere (V) nākusi klajā ar interesantu ideju – viņasprāt, stājoties Latvijas pilsonībā, būtu jādod pilsoņa zvērests, par kura pārkāpšanu būtu paredzēta atbildība.

«[..] Jāsakārto likumdošana attiecībā uz valsts valodas statusa nodrošināšanu un pilsonības piešķiršanu. Jānovērš iespēja nepilsoņiem īstenot zināmas politiskas aktivitātes, šajā gadījumā – vākt parakstus referendumiem. Drošības struktūrām jāspēj dot atbilde, kas tie ir par avotiem, no kuriem šīs aktivitātes tiek finansētas. Nevienā valstī tie, kuri nav pilsoņi, nedrīkst veikt zināmas politiskas aktivitātes, bet pie mums nacionālboļševikiem ir brīv vākt parakstus, lietot nezināmas izcelsmes naudu. Svarīgs pasākums būtu pilsoņa solījuma pacelšana jaunā pakāpē – stājoties pilsonībā, jādod pilsoņa zvērests, par kura pārkāpšanu paredzēta atbildība,» intervijā «Latvijas Avīzei» sacīja Vaidere.

Jautāta, kāda būtu atbildība par zvēresta pārkāpšanu, Vaidere norādīja, ka sankcijas varētu būt līdz pat pilsonības atņemšanai.

«[..] Šis būs jau nodeldēts piemērs, taču es nevaru iedomāties, kā turki Vācijā protestētu pret vācu valodu kā valsts valodu, kaut, protams, viņiem ir brīvība demonstrēt un mītiņot. Otra neiedomājama lieta ir mūsu amatpersonu neapturamā vēlme runāt ar savas valsts pilsoņiem svešvalodā, kaut televīzijā būtu elementāri nodrošināt tulkojumu tiem, kas nesaprot latviski,» teikusi politiķe.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu