Butauts noliedz baumas, ka Simsu vēlas atlaist

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

«VEF Rīga» galvenais treneris Ramūns Butauts pēc sestdien gūtās uzvaras «Arēnā Rīga» ar 84:62 VTB vienotās līgas spēlē pret «Astana» atzina, ka bijuši kāpumi un kritumi tās gaitā, kādēļ viņš būtu vēlējies vienmērīgāku sniegumu.

Butauts arī atzina, ka «Astana» bijis nopetns pretinieks. Mājiniekiem labāk šodien gājusi spēle, taču ar savām līdzšinējām uzvarām Kazahstānas spēcīgākā komanda parādījusi ka ir nopietna komanda. Rīdzinieku treneris atklāja, ka izdevies regulēt spēles tempu, taču viņam nav paticis ka spēlē bijuši kāpumi un kritumi. Viņš būtu vēlējies vienmērīgāku sniegumu.

«Daudz rezultatīvās piespēles šodien parādīja, ka mums atgriežas komandas spēle, kāda ir parastā VEF spēle,» sacīja Butauts. «Nākamai spēlei pret «Gravelines» laika gatavoties nav daudz. Komanda pirmdien no rīta izlido uz spēli. Rīt tā sapulcēsies, skatīsies video un gatavos spēles plānu. Ar «Gravelines» būs pavisam cita spēle nekā Rīgā. Centīsimies atvest uzvaru, jo mums vēl ir izredzes tikt tālāk.»

Otrdien «VEF Rīga» ar uzvaru pār «Gravelines» pārtrauca zaudējumu sēriju, kas piemeklēja komandu gada sākumā VTB vienotās līgas un Eiropas kausa TOP 16 turnīros.

Butauts arī noliedza baumas, ka komanda gatavojas šķirties no Kortnija Simsa. Šim amerikānim ir līgums uz visu sezonu un nekādi lēmumi attiecībā par viņa palikšanu vai nepalikšanu nav pieņemti. Sestdienas spēlē viņš gan ir daudz kļūdījies, bet iepriekšējās spēlēs daudz ir palīdzējis.

Spēles izskaņā laukumā devās arī jaunais Jānis Bērziņš. Butauts neslēpa, ka jaunajam spēlētājam šāda līmeņa spēlēm daudz kā pietrūkst. Tikšanu laukumā treneris nosauca par bonusu un piespēle no Kērtisa Miledža, kad viņš guva divus punktus – arī par bonusu. Ja Bērziņš sapratīšot, ka daudz jāstrādā, tad viņam ir visas iespējas progresēt.

«VEF Rīga» jaunpienācējs Sīms Sanders Vene uz spēli bija iemācījies kombinācijas, kas bija uzdotas, lai gan tikai piektdien parakstījis līgumu. Šo igauņu uzbrucēju Butauts zinot kopš «Žalgiris» laika. Veni viņš raksturoja kā spēlētāju, kas labi saprot basketbolu un kā komandas spēlētāju. Debitantui viņš bija plānojis izmantot, taču vēlāk agtzina, ka ne tik daudz.

Vene pastāstīja, ka komanda bija gatava spēlēt, labi sāka, labi spēlēja aizsardzībā, guva daudz vieglo punktu, taču spēlē bijuši arī kāpumi un kritumi. Taču komanda labā spēlē izcīnījusi uzvaru. 

«Astana» galvenais treneris Mateo Boničioli atzina, ka ir daudz spēcīgāku komandu pret kurām ir vieglāk spēlēt nekā pret VEF. Viņa galvenais uzdevums ir padarīt spēcīgākus vietējos spēlētājus. Šodienas spēlē «VEF Rīga» klubā bija jāaptur komandas līderi, bet no pārējiem nekādu lielo palīdzību nevarēja gaidīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu